Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video incredibil: Erdogan a umplut străzile din Istanul cu manifestanți împotriva Israelului

israel

Un miting de câteva zeci de mii de persoane - printre care şi unul dintre fiii preşedintelui turc, considerat un potenţial succesor al său - s-a întins luni peste şi în jurul podului Galata din Istanbul pentru a denunţa "terorismul PKK şi al Israelului" şi pentru a-i susţine pe palestinienii din Gaza, potrivit unui jurnalist AFP.

Potrivit agenţiei oficiale Anadolu, citată de posturile de televiziune, "sute de mii" de manifestanţi au răspuns în această primă zi a anului la apelul unei platforme de peste 300 de organizaţii şi asociaţii de a se aduna sub sloganul "Alături de martirii noştri, sprijin pentru Palestina, blestem pentru Israel".

La sfârşitul lunii decembrie, armata turcă a pierdut 12 soldaţi în două atacuri separate atribuite Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în nordul Irakului. De la începutul conflictului dintre Israel şi Hamas, şeful statului turc, Recep Tayyip Erdogan, un susţinător tradiţional al cauzei palestiniene, şi-a intensificat invectivele împotriva Israelului, denunţând sprijinul Statelor Unite pentru guvernul israelian.

Mulţimea compactă, purtând steaguri turceşti şi palestiniene, a început să se îndrepte încă înainte de răsărit spre podul Galata, care traversează Bosforul, şi s-a revărsat de asemenea de-a lungul părţii europene a Istanbulului, scandând "Moarte Israelului", "Afară din Palestina" şi "Dumnezeu este mare", notează AFP.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.