Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Rusia este all-in în războiul din Ucraina: Au trimis mașini de golf și motociclete pe front

ft.com
razboi rusia ucraina

O recentă înregistrare video publicată de forțele de invazie rusești a prezentat un atac surprinzător al trupelor lor, ilustrând cum anumiți militari ai Moscovei au utilizat motociclete în timpul unui asalt asupra pozițiilor ucrainene.

În înregistrarea video se poate observa cum artileria rusă a bombardat inițial pozițiile ucrainene, după care un grup de asalt pe motociclete s-a deplasat rapid către acestea pentru a le ataca, conform HotNews.ro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu este pe deplin clar dacă la finalul înregistrării se observă soldați ruși care au ocupat tranșeele ucrainene sau dacă aceștia sunt soldați din Kiev filmați de operatorii ruși de pe dronă.

Deși Dmitri, fondatorul site-ului War Translated, ridiculizează atacul neobișnuit, se pare că trupele rusești se laudă cu aceasta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Inamicul nu se aștepta la o asemenea străpungere îndrăzneață. Trupele de asalt pe motociclete au dat buzna rapid peste tranșeele Forțelor Armate ale Ucrainei, militanții lor au fugit fără să intre în luptă. Tentativele de a scoate din luptă luptătorii ruși s-au sfârșit cu un eșec pentru inamic”, notează „Djuric Zlatko”, o pagină pro-rusă care are peste 110.000 de urmăritori pe „X”, fosta rețea Twitter.

„Aceasta este o utilizare super relevantă a motocicletelor. Ca niciodată înainte. Pentru un asalt, este un vehicul mai cool decât oricare altul”, a declarat și Nikolai Dolgaciov, un corespondent de război rus, pentru postul TV Rossia-1, potrivit site-ului Defence Blog.

„Această manevră scoate în evidență adaptarea Rusiei la provocările reprezentate de amenințarea constantă a dronelor FPV ucrainene. Anterior, ei (n.r. soldații ruși) au folosit vehicule ușoare sau buggy-uri și chiar versiuni turbo-îmbunătățite ale unor carturi de golf”, notează Defence Blog, un site specializat pe probleme militare.

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare la sfârșitul lunii martie a surprins un astfel de vehicul folosit de trupele rusești (minutul 00:45):

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.