Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Vicepreședintele SUA afirmă că trebuie să 'reducem populația' pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam Kamala Harris

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a descris un plan de "reducere a populației", relatează presa americană, potrivit Newsweek, New York Post, Fox News sau Daily Mail.

Vineri, Harris a ținut un discurs la Coppin State University din Baltimore, Maryland, în care a descris planurile democraților de a reduce la jumătate emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030 și de a ajunge la zero emisii nete până în 2050. "Atunci când investim în energie curată și în vehicule electrice și reducem populația, mai mulți dintre copiii noștri pot respira aer curat și bea apă curată", a spus Harris.

Casa Albă nu a transcris cuvântul „populație”

Nu există niciun indiciu că Harris a schițat de fapt un plan de reducere a populației mondiale în timpul discursului său pentru a combate efectele schimbărilor climatice sau alte obiective politice, ci doar ar fi avut o gafă de exprimare, notează presa americană. În transcrierea oficială a discursului de la Casa Albă, cuvântul "populație" este tăiat și înlocuit cu cuvântul "poluare", pe care ar fi trebuit să îl spună Harris. Casa Albă a fost contactată pentru comentarii suplimentare,

Declarația a aprins spiritele

Posibila eroare a fost preluată de mai multe personalități de dreapta, care au sugerat că Harris a cerut în mod deschis o reducere a populației mondiale. "Sunteți voi populația pe care ea vrea să o reducă?", a scris pe Twitter congresmanul Thomas Massie, un republican din Kentucky, în timp ce distribuia un clip cu remarcile lui Harris.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.