Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Zelenski îl face înapoiat pe Putin: 'Eu n-am telegraf din 1917 pentru a discuta cu el'

stiri.md
zelenski putin

Volodimir Zelenski a vorbit ironic despre Vladimir Putin, duminică, în timpul unei conferințe de presă, cu aluzie la faptul că liderul de la Kremlin e înapoiat.

Zelenski a fost întrebat de un jurnalist dacă i-ar răspunde la telefon lui Putin, dacă acesta l-ar suna.

„Cum să mă sune? Nu are telefon mobil, iar eu nu am un telegraf din 1917”, a spus liderul ucrainean.

 

Rusia a pus mâna pe planurile contraofensivei ucrainene înainte ca ea să fie lansată

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat duminică, într-o conferinţă de presă la Kiev, că Rusia a reuşit să pună mâna pe planurile contraofensivei ucrainene din 2023 înainte chiar ca aceasta să înceapă, dar că Ucraina are un 'plan clar' pentru o nouă contraofensivă, transmit AFP şi Reuters. 'Planurile noastre de contraofensivă erau pe masa Kremlinului înainte ca acţiunile contraofensivei să înceapă', a spus el despre operaţiunea al cărei eşec a dat o lovitură dură Ucrainei.

Preşedintele a adăugat că Ucraina are un 'plan clar' pentru o nouă contraofensivă împotriva forţelor ruse, dar că nu poate da detalii despre aceasta.

Potrivit lui Zelenski, schimbările majore de la conducerea armatei, în primul rând înlocuirea şefului de Stat Major, au avut legătură cu noul plan de acţiune pe câmpul de luptă. 'Acest plan este legat de o schimbare de conducere, există schimbări corespunzătoare. Vor fi pregătite câteva planuri din cauza unei scurgeri de informaţii', a spus el, fără alte detalii, relatează Agerpres.

Zelenski a mai afirmat că rotaţia trupelor are o importanţă critică pentru efortul de război şi că Ucraina trebuie să îşi pregătească mai bine forţele de rezervă. 'Acum este cel mai dificil moment pentru unitatea noastră şi dacă ne vom destrăma, din afară şi, Doamne fereşte, din interior, atunci acesta va fi momentul de cea mai mare slăbiciune. Nu s-a întâmplat deocamdată', a subliniat el.

Apel la Occident

Preşedintele a insistat că victoria Ucrainei va depinde de ajutorul militar din Occident, şi s-a declarat 'sigur' că legislatorii americani vor sfârşi prin a aproba pachetul de 61 miliarde de dolari. 'Chestiunea de a şti dacă Ucraina va pierde, dacă situaţia va fi foarte dificilă şi dacă va exista un număr mare de victime, depinde de voi, de partenerii noştri, de lumea occidentală', a declarat el. 'Dacă vom fi puternici, cu arme, nu vom pierde acest război', a dat el asigurări.

Volodimir Zelenski s-a arătat optimist în ce priveşte aprobarea de către Congresul SUA a pachetului de ajutor de 61 miliarde de dolari, blocat în prezent de aleşi republicani în Camera Reprezentanţilor. 'Există speranţă în ce priveşte Congresul şi sunt sigur că va fi pozitiv ... Ei ştiu că avem nevoie de sprijin în termen de o lună', le-a declarat Zelenski reporterilor în conferinţa de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.