Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALARMARE militară în România: Totul a început în această noapte/ video

tancuri romania

România intră în alarmare națională în această noapte! Peste 3.000 de militari vor participa, de la ora 23, la cel mai mare exercițiu de alarmare militară din ultimii 6 ani de pe teritoriul României.

”Au fost alarmați peste 3.000 de militari. Din 2009 nu au mai fost astfel de exerciții. Urmărim testarea capacităților Diviziei 2 a armatei. Exercițiile se vor face în poligonul Smârdan.”, a anunțat Mircea Dușa, ministrul Apărării Naționale, la Antena 3.

Întrebat dacă se pregăteşte România de război, pe fondul conflictului din Ucraina, Duşa a explicat că există preocupare din partea autorităţilor şi că România este pregătită să facă orice este nevoie pentru apărarea teritoriului naţional dar şi pentru îndeplinirea misiunilor internaţionale.

"Datorită preocupării acestui Guvern, bugetul pe apărare a crescut foarte mult şi putem să desfăşurăm exerciţii mult mai uşor. Anul acesta avem programate peste 340 de exerciţii în ţară. De asemenea, militarii români participă şi la alte exerciţii de pregătire, în alte state din Europa. România face ceea ce trebuie pentru România iar armata este pregătită să facă ce trebuie pentru a apăra teritoriul naţional dar şi misiunile în teatrele de operaţiune."

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, vor verifica modul de desfăşurare a activităţilor din cadrul exerciţiului de alertare a unităţilor din garnizoana Buzău.

Evaluarea exerciţiului desfăşurat la nivelul Comandamentului Diviziei 2 Infanterie "Getica" din Buzău şi al structurilor subordonate din garnizoanele Focşani, Galaţi şi Brăila va avea loc în prezenţa ministrului apărării naţionale, miercuri, 15 aprilie, începând cu ora 8.00, în poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.