Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Sassu, DEZVĂLUIRE INCENDIARĂ: Cine a adus în TVR caseta cu filajul din dosarul Caltaboșul

ziare.com
TVR

Alexandru Sassu, fostul președinte al televiziunii naționale, dezvăluie pentru EVZ cine a adus în TVR, și de unde, caseta cu filajul din „Dosarul Caltaboșul”

Alexandru Sassu a declarat, ieri, în exclusivitate pentru EVZ, că are informații certe și că, atunci, în 2007, când TVR a difuzat imaginile cu presupusa mită, acestea ar fi provenit de la sediul Freedom Hause și că au fost aduse în TVR de către redactorul Alexandru Costache.

Percheziții de AMPLOARE în București și patru județe din țară

„Atunci a fost o anchetă, iar eu am oprit difuzarea părții a doua din acea casetă. La momentul respectiv, ancheta noastră internă a relevat faptul că cel care a dus caseta a fost Alexandru Costache. Imaginile de la intrarea din TVR și de pe holuri au demostrat că cel care a adus caseta a fost redactorul Costache. Aceste probe, coroborate cu drumul făcut de mașina instituției, care avea GPS montat, au demonstrat că redactorul s-a deplasat la sediul Freedom House, unde a intrat și după câteva minute a ieșit. A făcut drumul întors în televiziune, unde a montat caseta pentru știri și din nou a plecat spre sediul Freedom House. Nu știu cu cine a luat legătura acolo. Atunci, am spus asta și celor de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), și procurorului DNA care a investigat evenimentele. Cei de la CSM ne-au cerut brutul casetei, dar TVR nu deținea decât acea copie care a fost și transmisă pe post. Cred, sincer, că deși caseta a fost luată de la sediul unui ONG, redactorul nu putea să intre în posesia ei decât dacă cei din conducere decideau asta. Adică șeful DNA (n.r. - pe atunci Daniel Morar) sau Procurorul General al României (magistrat Laura Codruța Kovesi) ar fi dispus acest lucru”, a declarat Sassu pentru EVZ.

Într-o postare, de ieri, pe Facebook, Alexandru Costache povestește cum a ajuns în posesia imaginilor pe care nu le avea decât DNA și serviciul secret al MAI care făcuse înregistrarea. Acesta susține că a primit un telefon, s-a urcat în mașină și, ca în filmele cu spioni, a primit un DVD. Reporterul TVR își începe spovediania susținând că un personaj cu glugă i-a „palsat” un DVD cu informații secret de serviciu. „Nu am povestit niciodata cum a ajuns celebra caseta cu Remeș la TVR. În primul rând, nu era o casetă, ci un DVD. După îndelungi smiorcăieli şi persuadări din partea mea, am primit un telefon de la o sursă: «Hai să îți dau ceva! Ne vedem în centru!» Am sărit într- o mașină a TVR cu nea Costică Iancu (D-zeu să îl ierte!). Ne-am dus pe Calea Victoriei, între Palatul Regal și Biserica Kretzulescu, la statuia lui Coposu. În fața seniorului aşteptam nerabdător şi optimist. Mă gândeam cum ar fi să pun mâna pe imaginile cu Remeş. Când văd că se apropie un tip cu glugă, cu hanorac: «Pentru tine!» şi îmi întinde un DVD. Când am ajuns în redacţie, să cad într-adevăr din picioare. Remeş era ministru şi şi-a dat demisia după acele imagini”. Ce nu știe, jurnalistul Alexandru Costache este că a fost filmat în timp ce pleca și venea de la TVR, iar mașina instituției avea GPS. Costache nu a fost audiat nici la Parchet, nici la instanțe pentru că de activitatea lui de cărăușie nu știa decât Rodica Culcer (foto) și Alexandru Sassu. E posibil ca, din acest motiv, instanța să nu-i fi aprobat niciodată lui Remeș să fie audiat Alexandru Sassu. Fostul președinte al TVR ar fi declarat ce anchetă a făcut în instituție și cum a ajuns Costache la Freedom House.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.