Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai negru scenariu pentru Gabi Firea - surse PSD

firea

Social-democrații nu au desfăcut nicio șampanie după retragerea candidatului PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban. Surse social-democrate au explicat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că întreaga situație ar putea să ia o turnură periculoasă pentru propriul candidat, Gabriela Firea.

Surse din PSD spun că ar reprezenta o problemă reală pentru Gabi Firea dacă PNL ar decide să-l susțină la Capitală pe Nicușor Dan.

Deși recunosc că este greu ca liberalii să reziste presiunii interne din partid și să nu-și desemneze un candidat propriu, varianta e luată totuși în calcul în PSD pentru că este la fel de adevărat că liberalii nu au un candidat puternic în acest moment.

O candidatură a lui Nicușor Dan ar elimina o parte din concurența de pe dreapta, lucru care ar avantaja candidatul PNL și l-ar duce pe acesta mai aproape de Gabriela Firea, spun surse PSD.

Dacă o candidatura a lui Nicușor Dan va rupe cu siguranță voturi din partea dreaptă a electoratului, o susținere a candidaturii sale din partea PNL având potențialul să tranforme alegerile din Capitală într-un tur 2 al alegerilor prezidentiale in care votul este negativ si este anti-PSD, spun social-democrații.

Cel mai negru scenariu pentru Gabriela Firea ar fi ca, în plus, nici PMP să nu rupă prea mult din voturile din dreapta, lucru care presupune ca Traian Băsescu să nu candideze și nici Călin Popescu Tăriceanu să nu-și asume o candidatură la Capitală.

Vezi si: Sondaje interne la PSD

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.