Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin patru morţi în Costa Rica după trecerea uraganului Otto

uragan

Cel puţin patru persoane au murit şi mai multe au fost date dispărute în urma trecerii uraganului Otto, care a lovit joi Costa Rica, a anunţat vineri preşedintele Luis Guillermo Solis, citat de AFP. "Regretăm moartea a patru compatrioţi şi dispariţia - să sperăm temporară - a multor altora", a declarat preşedintele statului Costa Rica în cadrul unei conferinţe de presă, fără a preciza numărul dispăruţilor.

Două persoane au murit la Bagaces, oraş aflat la 100 km nord de capitala San Jose, şi alte două în sate frontaliere cu Nicaragua, a declarat Luis Guillermo Fonseca, din cadrul Organismului de investigaţii judiciare (OIJ). Satul Upala, unul dintre cele mai afectate de uragan, a avut parte de precipitaţii intense, care au depăşit de şase ori media obişnuită pentru întreaga lună noiembrie, potrivit Institutului meteorologic naţional (IMN). Disperat şi cu ochii în lacrimi, Juan, unul dintre locuitori, a povestit Canal 6 că fiul său a dispărut, fiind luat de viitură de pe malul râului.

Uraganul Otto a traversat Costa Rica timp de 16 ore, revenind deasupra Oceanului Pacific când a fost deja retrogradat la intensitatea de furtună tropicală, în jurul orei 09.00 GMT. Potrivit Centrului american al uraganelor (NHC), Otto ar urma să continue să scadă în intensitate în următoarele 48 de ore. Otto a lovit întâi Nicaragua, unde de asemenea se instituise starea de urgenţă, şi a provocat avarierea a zeci de case, numeroşi arbori au fost smulşi şi cabluri electrice rupte de rafalele de vânt. Nu s-a înregistrat însă nicio victimă, a dat asigurări Prima Doamnă şi purtătoarea de cuvânt a guvernului, Rosario Murillo. Sosirea uraganului pe partea dinspre Pacific a Americii Centrale a coincis joi cu un seism de magnitudine 7, de această dată în largul coastei caraibiene, cutremurul fiind resimţit în El Salvador, Nicaragua şi Costa Rica. Seismul, care a făcut o victimă indirectă în Nicaragua, care a murit în urma unui stop cardiac, s-a produs la ora 18.43 GMT în Oceanul Pacific, la circa 120 km în largul coastelor El Salvador şi la o adâncime de 10,3 km, potrivit Institutului american de geofizică (USGS). Alerta de tsunami lansată preventiv de guvernele din El Salvador şi Nicaragua a fost ridicată la două ore după anunţarea măsurilor de evacuare a locuitorilor din regiunile de coastă, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.