Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană a dat publicităţii o nouă ediţie a Tabloului de bord al Pieţei Unice

MAE

Comisia Europeană a dat publicităţii astăzi, 20 iulie 2016, o nouă ediţie a Tabloului de bord al Pieţei Unice (Single Market Scoreboard).

Conform Tabloului de bord, referitor la transpunerea legislaţiei Uniunii Europene, România a înregistrat un progres faţă de raportul precedent. Deficitul actual de transpunere a scăzut la 1,1% - de la 1,2%, la ultima raportare.

Potrivit raportului, România are o rată de întârziere de 8,5 luni în preluarea directivelor în dreptul intern, situându-se sub media europeană (10,1 luni). În ceea ce priveşte calitatea transpunerii legislaţiei UE, deficitul de conformare a scăzut la 0,4% faţă de ultima raportare şi se află sub media UE de 0,7%.

De asemenea, numărul acţiunilor în curs privind Piaţa Unică (23 de dosare), declanşate de către Comisia Europeană împotriva României pentru constatarea neîndeplinirii obligaţiilor privind incorecta transpunere sau aplicare a dreptului UE (procedurile de infringement), s-a redus cu o acţiune față de raportarea anterioară și este cu 3 sub media înregistrată la nivelul UE. România are o durată medie de soluţionare a dosarelor de 26,5 luni, fiind, în continuare, sub durata medie la nivelul UE, care este de 30,7 luni.

Totodată, de la data aderării României la UE şi până la publicarea actualei ediţii a Tabloului de bord al Pieţei Unice, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene nu a pronunţat nicio hotărâre de condamnare a statului român pentru neîndeplinirea obligaţiilor care rezultă din tratatele UE.

Cu privire la sistemul Solvit, România păstrează o rată ridicată de soluţionare a cazurilor (98%), în condiţiile în care numărul acestora se menţine foarte ridicat. În cadrul sistemului de informare al pieţei interne (IMI), România înregistrează, de asemenea, îmbunătăţiri pentru toţi cei 5 indicatori de performanţă.

Informaţii suplimentare:

Tabloul de bord al Pieţei Unice este un instrument de raportare care are în vedere performanţele statelor membre în domenii precum: transpunerea legislaţiei UE; acţiunile în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor de stat membru; EU Pilot – mecanismul prin care Comisia Europeană gestionează solicitările de informaţii premergătoare declanşării unei acţiuni în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor de stat membru; sistemul de informare al pieţei interne (IMI).

Pentru informaţii suplimentare privind raportarea Comisiei Europene, poate fi consultat link-ul de mai sus (http://ec.europa.eu/single-market-scoreboard), se anunţă într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.