Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum dau gaură la buget 'pirații' gunoaielor

facebook.com
rogin

Există firme pirat de salubritate, iar acestea produc pagube mari bugetelor alocate de primăriile de sector pentru curățenie. Aceasta a fost concluzia unei dezbateri organizate de copreședintele PNL Sector 4, Marius Rogin.

„Există tone de deșeuri care apar pe străzi. O parte este aruncată direct de proprietarii de case care nu au un contrac de ridicare a gunoiului cu o firmp de salubritate, dar cea mai mare parte este aruncată de firmele pirat. Acestea vin, încheie contracte cu cetățenii, dar nu au o înțelegere cu o groapă de gunoi, drept pentru care după ce ridică gunoiul îl aruncă pe unde apucă” a spus Marius Rogin.

El a arătat faptul că bugetul unei primării este afectat foarte tare de aceste deșeuri aruncate la întâmplare deoarece ele trebuie colectate a doua oară „Practic, cetățenii care lucrează cu firme neautorizate plătesc de două ori. Odată direct către firma respectivă, iar a doua oară plătește primăria din bugetul comunității pentru a salubriza  spațiile în care firmele respective aruncă deșeurile” a spus Rogin care a arătat și faptul că în mare parte, problema s-ar rezolva dacă autoritățile locale ar fi transparente în momentul în care ar atribui contractele publice.

La dezbatere au participat aproximativ 200 de locuitori din Sectorul 4 care au ridicat o serie de probleme legate de salubrizarea publică pe care le vor rezolvate de noul primar după alegerile din iunie. Dezbaterea face parte dintr-o serie de manifestări prin care Marius Rogin dorește să identifice principalele probleme existente în Sectorul 4 al capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.