Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Damascul condiţionează un eventual armistiţiu la Alep

BBC
Alep

Regimul sirian refuză orice armistiţiu care nu ar include retragerea rebelilor din Alep, controlat în prezent în mare parte de armată, a comunicat marţi Ministerul de Externe de la Damasc, transmite AFP, potrivit agerpres.

'Siria nu îşi va lăsa cetăţenii din estul Alepului ostatici ai teroriştilor şi va face tot posibilul pentru a-i elibera', se menţionează în comunicat, cu referire la rebeli.

Siria 'refuză, prin urmare, orice tentativă (...) de a instaura un armistiţiu la Alep-Est ce nu prevede ieşirea tuturor teroriştilor', adaugă textul citat.

Citeşte şi: Merkel pune degetul pe rană: 'Situaţia din Alep este o ruşine'

Reacţia Ministerului de Externe intervine la o zi după anunţul Moscovei privind discuţii între ruşi şi americani referitoare la o evacuare a rebelilor din estul oraşului Alep. Rusia a acuzat Washingtonul că a anulat negocierile, indicând existenţa unor divergenţe între cele două puteri.

Tot luni, Rusia şi China s-au opus prin veto în Consiliul de Securitate al ONU unui proiect de rezoluţie privind instaurarea unui armistiţiu de cel puţin şapte zile la Alep.

'Siria este recunoscătoare Federaţiei Ruse şi Chinei pentru că şi-au utilizat dreptul de veto (...) faţă de un proiect de rezoluţie care vorbeşte despre un armistiţiu fără să prevadă ieşirea oamenilor înarmaţi din estul Alepului', mai arată comunicatul Ministerului de Externe. 'Aceasta le-ar da teroriştilor şansa să se regrupeze şi să-şi repete crimele', explică Damascul.

Citeşte şi: Rusia critică SUA pentru anularea discuţiilor legate de Alep

În urmă cu exact trei săptămâni, armata siriană şi aliaţii săi au lansat o puternică ofensivă pentru cucerirea sectorului de est din Alep, pierdut în 2012. Până în prezent au fost capturate două treimi din acest sector, în timp ce zeci de mii de civili s-au refugiat din cauza bombardamentelor devastatoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.