Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania șochează Europa și trece de partea Rusiei: Decizia luată de Berlin

rusia germania

Ministrul de externe german, Frank-Walter Steinmeier, s-a declarat luni în favoarea unei apropieri între Uniunea Europeană şi Rusia, într-o intervenţie la Universitatea Federală Boris Elţin din oraşul rus Ekaterinburg, transmite EFE.

Steinmeier a insistat că sunt mulţi cei care consideră că trebuie să se producă o apropiere între Rusia şi UE, adăugând: "Eu sunt unul dintre aceştia".

Citește și: SUA au lansat o nouă SUPER-ARMĂ / VIDEO

Şeful diplomaţiei germane a inaugurat împreună cu omologul său rus Serghei Lavrov o şcoală de vară, după care amândoi au abordat situaţia relaţiilor germano-ruse şi alte teme din actualitatea internaţională cu un grup de studenţi.

"Vedem că în Europa se înţelege tot mai clar că nu există alternativă la normalizarea relaţiilor şi la restabilirea cooperării în formatele existente", a spus Lavrov, citat de presa locală. El a insistat că mulţi oameni politici înţeleg deja că îngheţarea mecanismelor de cooperare - printre care dialogul în domeniul energiei între UE şi Rusia şi activitatea Consiliului NATO-Rusia - a fost o greşeală şi, în plan bilateral, şi-a exprimat speranţa că relaţiile dintre Moscova şi Berlin "vor reveni la vechea traiectorie".

Citește și: ȘOCANT Cum se duc chinezii la plajă / VIDEO

"Când există conflicte se pare că se confirmă (ideile conform cărora există) o confruntare între Occident şi Rusia. Voci în acest sens se aud atât în Rusia, cât şi în Occident, dar eu cred că şi unii şi alţii se înşeală", a mai spus Steinmeier. În ceea ce priveşte conflictul din Ucraina, Steinmeier a informat că a venit cu propuneri care "ar putea ajuta la îmbunătăţirea situaţiei de securitate" în zona de conflict.

Totodată, Steinmeier i-a spus lui Lavrov că acordurile de la Minsk trebuie să rămână punctul central al procesului de pace ucrainean, în pofida unei creşteri a tensiunilor în provincia ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în urmă cu doi ani, a relatat agenţia RIA, citată de Reuters. Lavrov a promis că Moscova îşi va respecta partea care îi revine din înţelegere, potrivit Interfax citată de agerpres.ro.

Citește și: Fulgerul Bolt a lovit din nou: Cea mai urmărită cursă de la Olimpiada de la Rio de Janeiro / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.