Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hillary Clinton e sigură pe ea: Scandalurile în care a fost implicată nu o vor afecta în campanie

Hillary Clinton

Candidata Partidului Democrat la preşedinţia SUA, Hillary Clinton, a apreciat că scandalul politic pornit de la gestul ei de a folosi o adresă privată de e-mail pentru comunicaţiile oficiale în perioada cât a condus diplomaţia americană nu îi va afecta campania electorală şi nici activitatea ca preşedinte, dacă va ajunge la Casa Albă, relatează AFP.

 

'Nu este o chestiune care îmi va afecta campania sau preşedinţia', a spus Hillary Clinton într-un interviu acordat joi postului CNN, la o zi după ce a fost dezvăluit un raport al Departamentul de Stat al SUA, a cărui concluzie este că ea a încălcat regulile interne ale acestei instituţii ce privesc comunicaţiile electronice cu caracter oficial.

 

'Poate că apar rapoarte, dar nimic nu se schimbă. Istoria rămâne aceeaşi. La fel ca secretarii de stat precedenţi, am folosit un cont de e-mail personal', a spus în continuare aspiranta la preşedinţia SUA. 'Mulţi au făcut-o. Nu sunt eu prima. Am predat toate e-mailurile (Departamentului de Stat). Nimeni altcineva nu poate pretinde (că a procedat la fel). Am dat aici dovadă de o transparenţă incredibilă. Şi voi continua să fiu transparentă', s-a apărat ea mai departe.

 

Şi inspectorul general al Departamentului de Stat - responsabilul raportului - a apreciat că este vorba despre probleme 'sistemice' care merg 'dincolo de mandatul unui secretar de stat', întrucât ele existau deja atunci când Hillary Clinton a preluat conducerea acestei instituţii, conform Agerpres.

 

Totuşi, Hillary Clinton este criticată în raport mai ales pentru că nu a păstrat copii ale mesajelor ce ar fi trebuit stocate de guvern, căruia prin lege îi aparţin de fapt aceste comunicaţii. Înainte de părăsi acel post, ea ar fi trebuit măcar să predea toate mesajele electronice care au avut legătură cu activitatea Departamentului de Stat, se subliniază în documentul obţinut miercuri de publicaţiile Politico şi The Washington Post.

 

În plus, până la 2.000 de mesaje de pe acea adresă privată de mail erau clasificate secret, de unde apare întrebarea dacă nu cumva ele au fost vulnerabile în faţa atacurilor hackerilor. De asemenea, fosta şefă a diplomaţiei americane nu a solicitat nicio aprobare pentru a folosi respectiva adresă pentru comunicaţii oficiale. Raportul mai semnalează şi faptul că Hillary Clinton şi colaboratorii ei au refuzat să coopereze în investigarea acestui caz.

 

Hillary Clinton a motivat anterior folosirea unei adrese private de e-mail pentru comunicaţiile oficiale prin faptul că aşa este mai practic şi mai simplu. Ea a mai susţinut că a trimis circa 30.000 de copii ale mesajelor către Departamentul de Stat şi susţine că niciunul dintre aceste documente nu era secret în momentul expedierii.

 

După apariţia raportului Departamentului de Stat a reacţionat şi rivalul ei la preşedinţia SUA, republicanul Donald Trump, implicat şi el acum într-un scandal, în cazul său fiind vorba despre acuzaţii de evaziune fiscală. 'Raportul inspectorului general despre Hillary Clinton cea necinstită este o catastrofă. O personalitate cu o judecată atât de proastă nu poate fi autorizată să ajungă la Casa Albă', a scris pe Twitter candidatul republican.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.