Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Istoria se REPETĂ: Kim Jong Un devine conducătorul ABSOLUT al Coreii de Nord

kim jong Un

Preşedintele Coreii de Nord, Kim Jong Un (33) deţine de acum puterea absolută în ţara sa după ce a fost ales miercuri la conducerea unui nou organism guvernamental care va superviza toate celelalte puteri în această ţară, relatează AFP, citată de agerpres.ro

Astfel, Adunarea Supremă a Poporului (SPA), organul legislativ al Coreei de Nord, l-a ales miercuri, în unanimitate, pe Kim la şefia noii Comisii de afaceri de stat, a anunţat agenţia oficială nord-coreeană KCNA.

Cristoiu, critici DURE la adresa lui Iohannis: De ce nu s-o fi făcut filosof

Noua structură înlocuieşte puternica Comisie de apărare naţională (CDN), organul suprem de luare a deciziilor politice. 

Această numire, a declarat preşedintele ASP, Kim-Yong-Nam, reflectă 'credinţa de neclintit şi voinţa dovedită a tuturor funcţionarilor şi locuitorilor ţării de a-l susţine pe Kim Jong Un (...) în cel mai înalt post în RPDC' ( Republica Populară Democrată Coreeană).

ISIS a publicat harta TERORII: Care sunt zonele cu risc MAXIM de atac

Decizia confirmă de fapt ridicarea lui Kim la rangul de conducător suprem al ţării, estimează Cheong Seong-Chang, expert în Coreea de Nord la Institutul Sejong din Seul. 

'Aceasta corespunde titlului de 'preşedinte al Republicii' care i-a fost atribuit lui Kim Ir-Sen în 1972', a remarcat el. Kim Ir-Sen, fondator al regimului comunist nord-coreean şi bunicul actualului lider de la Phenian, a devenit 'preşedinte etern' la moartea sa în 1994.

Peste 50 de ARME descoperite la un hotel de lux din București

Kim Jong-un se poate lăuda cu o asemănare fizică uimitoare cu bunicul său, un aspect de care s-a folosit pentru a capta moştenirea politică a fondatorului RPDC şi a se demarca de cea a tatălui său. 

Numirea sa în fruntea noii comisii constituie o ruptură suplimentară de regimul lui Kim Jong-Il care, până la decesul său la sfârşitul anului 2011, a condus Coreea de Nord, în calitate de preşedinte al defunctului acum CDN.

Mircea Băsescu vrea să fie eliberat. Cu ce problemă s-a prezentat la Curtea Constituțională

Bugetarii vor avea mai multe zile libere: Proiectul revoluţionar al unui deputat


Prin esenţă militar, CDN a fost responsabil de toate aspectele legate de apărare şi securitate. Dar în conformitate cu strategia de 'songun' (armata mai întâi) a lui Kim Jong Un, comisie elabora politici într-o mulţime de alte domenii, care nu aveau legătură cu armata. 

Noua Comisie de afaceri de stat include în componenţa sa trei vicepreşedinţi responsabili în mod explicit de problemele armatei, partidului şi guvernului. 

'Devenind şeful unei comisii care controlează armata, partidul şi guvernul, Kim Jong-Un a devenit liderul suprem, atât prin titlu, cât şi în realitate', a declarat Yang Moo-Jin, profesor la Universitatea din studii nord-coreene din Seul. 'Aceasta este o ruptură clară cu epoca tatălui său', a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.