Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis readuce în actualitate proiectul făcut împreună cu Dragnea/VIDEO

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, cu reprezentanții administrației locale din Suceava, iar în discursul său a readus pe tapet unul dintre proiectele de suflet: descentralizarea și regionalizarea. La acest proiect, președintele a lucrat alături de Liviu Dragnea, pe vremea USL, dar legea a picat la Curtea Constituțională.

Citește și: ULTIMA ORĂ - Decizie magistraților în procesul Kovesi-Antena3

”Suntem cu toții de acord că administrația publică locală trebuie reformată. De aceea îmi doresc ca împreună să identificăm răspunsul la o întrebare foarte concretă: cum facem acest lucru?

În ultimii ani s-a încercat identiicarea unor soluții care fie au fost abandonate, fie aplicate parțial. S-a vorbit mult despre regionalizare, s-au materializat în numeroase propuneri legislative, decizii luate azi și schimbate mâine. Cu o astfel de abordare nu am obținut mare lucru.

Acum câțiva ani s-a pornit cu mult avânt regionalizarea și descentralizarea. Ce s-a ales din proiectul ăsta? Nimic!

Ideea că regionalizarea ar împărți România pe zone de influențe politice au blocat dezbaterea. A fost o confruntare de cine își asumă câștigurile politice.

De câteva luni avem din nou discuții despre regionalizare, dar fără obiective concrete.

Fără descentralizare nu va exista dezvoltare, de aceea sper că nu vom asista încă o dată la un început fără nicio finalitate. Politica celui mai puternic pur și simplu nu mai merge.

Regionalizarea și descentralizarea reprezintă un amplu proces, al cărui obiectiv principal este reducerea decalajelor de dezvoltare. Din păcate, pentru că nu am făcut aceste lucrui la timp, în ciuda creșterii bugetelor, nu s-a reușit o creștere a regiunilor.

Acest proiect național extrem de important nu poate fi realizat decât prin implicarea activă a fiecăruia dintre dumneavoastră. Întreaga administrație trebuie implicată în acest efort colectiv. Descentralizarea și modernizarea administrației nu se pot face împotriva cuiva, ci pentru a îmbunătăți sistemul. Descentralizarea și modernizarea nu se pot face în favoarea cuiva, dar așa cum nu se pot face în favoarea cuiva, nu se poate face nici împotriva cuiva”, a declarat Klaus Iohannis, la Suceava.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.