Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PERCHEZIŢII: Ofiţerii anticorupţie au descins la un post de poliţie

DGA

Ofiţeri de poliţie judiciară ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Vrancea din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au efectuat, luni, trei percheziţii, dintre care una la un post de poliţie, iar celelalte două la locuinţa unui pădurar din judeţul Vrancea, dar şi a unui complice al acestuia, se arată într-un comunicat al DGA. 

Potrivit sursei citate, ancheta, care s-a desfăşurat sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, a avut în vedere şi punerea în executare a 18 mandate de aducere, într-un dosar în care se efectuează cercetări faţă de şeful postului de poliţie sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului.

Vezi şi: PNL îl REFUZĂ pe Augustin Zegrean pentru parlamentare

Şeful de post este acuzat că, în perioada ianuarie- august 2016, ar fi primit în mod repetat de la pădurar diferite cantităţi de material lemnos provenit din exploatarea ilegală a fondului forestier. Lemnul, care era livrat printr-un intermediar, ajungea la şeful de post pentru a nu dispune măsuri de constatare şi sancţionare a delictelor silvice săvârşite. 

De asemenea, pe 13 iulie 2016, poliţistul, deşi ştia că pădurarul a produs un accident rutier în timp ce conducea fără permis o motocicletă neînmatriculată, nu a dispus măsuri potrivit atribuţiilor de serviciu şi l-a ajutat pe făptuitor să ascundă urmele infracţiunilor, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a autorului. 

'Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea a dispus faţă de poliţist punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor menţionate mai sus şi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 ore, iar astăzi urmează să fie prezentat instanţei de judecată competente cu propunerea de arestare preventivă', se arată în comunicat. 

Acţiunile DGA au avut loc cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vrancea şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vrancea.

Vezi şi: Când va da Cioloș raportul în fața Parlamentului: Dragnea s-a impus

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.