Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL dansează pe melodia: pleacă ai noștri, vin ai noștri! /VIDEO

www.hotweek.ro
pnl dosar sector

PNL a ajuns să bată din palme cu nerv pe melodia lui Victor Socaciu ”Vin ai noștri, pleacă ai noștri”. Imediat după alegerile locale, conducerea PNL le-a impus liderilor de filială din București să demisioneze din funcție, pentru dezastrul electoral al partidului.

Citește și: SONDAJ: DNA și ÎCCJ sunt în cădere liberă/ EUROBAROMETRU

Citește și: A început pelerinajul de toamnă: lotul greilor politici care aud zornăitul de cătușe

Citește și: Butoi cu pulbere în PNL. O filială riscă să fie aruncată în aer de un greu al partidului

După demisia forțată, au avut loc negocieri dure în culisele PNL, iar foștii lideri de filiale au reușit să obțină aprobarea conducerii centrale să organizeze alegeri în fiecare filială. Motivația: așa vor deveni niște lideri validați politic, de membrii partidului.

Joi, 18 august, vor avea loc alegeri la filiala PNL Sector 1 și, surpriză, unicul candidat la șefia filialei este vechiul președinte, Mihai Voicu. El este cel care a condus campania în care s-a reușit ca PNL să ajungă pe locul trei în Sectorul 1, un sector în care, prin lumea politică, se spunea că liberalii ar câștiga ”și cu o păpușă de paie”.

Așadar, marea asumare politică de după alegerile locale se frânge sub forța jocurilor interne din partid, iar vechii președinți de filiale își vor relua locurile și vor fi pe liste la alegerile parlamentare, în ciuda faptului că în București s-a obținut un scor dezastruos la alegerile locale.

Într-un final, se prefigurează că singurul țap ispășitor pentru rezultatul pe București va fi Cătălin Predoiu, pentru că și ceilalți președinți de filială și-au aranjat apele pentru a reveni. Predoiu a demisionat în seara alegerilor de la conducerea filialei București și nu a mai avut nicio pretenție de realegere.

Un alt aspect de menționat ar fi faptul că odată cu organizarea Congresului extraordinar al marelui PNL, în care se va alege conducerea unică a partidului, dar în același Congres va fi aleasă și conducerea definitivă a organizației PNL București, așa că liderii care acum își fac jocurile de realegere vor fi nevoiți să repete schema la începutul anului viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.