Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele CE, în România: Întâlniri cu Sorin Grindeanu și Klaus Iohannis

Jean-Claude Juncker

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, se află joi în vizită în România unde are programate întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Sorin Grindeanu, informează agerpres.ro

Şeful CE se va adresa Parlamentului, în şedinţă plenară, cu privire la viitorul Europei, iar ulterior va fi primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis cu care va avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale.

Dezvăluirile milionarului condamnat: Ce ar ascunde Kovesi, Coldea, Băsescu şi Tăriceanu / VIDEO


"Discuţiile vor viza subiecte prioritare de pe agenda următoarelor reuniuni ale Consiliului European, precum procesul de reflecţie privind viitorul Uniunii Europene şi negocierile legate de retragerea Marii Britanii din Uniune. Vor fi abordate şi aspecte legate de priorităţile politice ale viitoarei preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene pe care România o va deţine în primul semestru din 2019", a informat Administraţia Prezidenţială într-un comunicat. 

Jean Claude-Juncker va participa şi la recepţia oferită de preşedintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Europei în Grădina Palatului Cotroceni.

Românii au fost INTERZIȘI într-o importantă țară europeană: Nu mai avem voie să muncim acolo


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat săptămâna aceasta că vizita în România a preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, este binevenită şi va contribui la consolidarea legăturii dintre instituţiile statului român şi CE. 

"Preşedintele Juncker vine la invitaţia mea, aşa că îl aştept cu bucurie. Într-adevăr, avem o relaţie mai veche şi acest lucru cred că este foarte bun pentru demersul nostru de a deveni europeni şi mai implicaţi şi mai vizibili. E foarte bună coincidenţa că s-a reuşit organizarea vizitei preşedintelui Comisiei în zilele în care serbăm Ziua Europei, zi în care vom serba, evident, şi cei 10 ani de apartenenţă. Eu cred că va fi o vizită foarte binevenită", a afirmat Klaus Iohannis, luni, într-un interviu acordat platformei multimedia "Calea Europeană". 

Preşedintele Comisiei Europene se va întâlni joi şi cu premierul Sorin Grindeanu. 

Cu ocazia prezenţei sale la Bucureşti, preşedintele Comisiei Europene se va afla şi în dialog cu cetăţenii, împreună cu comisarul european Corina Creţu, discuţiile vizând viitorul Europei şi rolul României în proiectul european, la 10 ani de la aderare. Dezbaterea va avea loc la Muzeul Naţional de Artă din Capitală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.