Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD - patru parlamentari, PMP şi PNL - câte unul în Ialomiţa

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos alegeri

PSD Ialomiţa a obţinut patru din cele şase mandate de parlamentari - trei deputaţi şi un senator, iar PMP şi PNL câte un mandat, de senator respectiv de deputat. La Camera Deputaţilor, PSD Ialomiţa a obţinut trei mandate care revin lui Mihăiţă Găină, Andrei Pop şi Ştefan Muşoiu, iar PNL, unul - Gheorghe Tinel.

La Senat, PSD şi-a adjudecat un mandat de senator - Marian Pavel, iar PMP, cel de-al doilea, prin Gabi Ionaşcu. Marea perdantă este fostul deputat PNL de Ialomiţa, Cristina Pocora, purtător de cuvânt al partidului, care, a pierdut mandatul pentru Senat la redistribuire deşi a obţinut 15.322 de voturi, faţă de candidatul PMP Gabi Ionaşcu, care a fost votat de 4.035 de alegători. PSD Ialomiţa a obţinut, la alegerile de duminică, 59,71% la Camera Deputaţilor şi 59,60 la sută la Senat, rezultate finale potrivit BEJ 23 Ialomiţa.

Potrivit sursei citate, pe locurile următoare s-au situate PNL - 19,07% la Camera Deputaţilor şi 19,09 la sută la Senat, ALDE - 5,61% la Camera Deputaţilor şi 6,04% la Senat, PMP - 4,96 % la Camera Deputaţilor şi 5,02% la Senat, USR - 4,50% la Camera Deputaţilor şi 4,64% la Senat, conform Agerpres. Din numărul total de alegători înscrişi pe listele electorale din Ialomiţa, 234.694, s-au prezentat la urne 83.726, adică un procent de 35,67%, 80.259 fiind voturi valabil exprimate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.