Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raiduri ale coaliţiei internaţionale împotriva unui fief al SI în Siria: 23 de civili ucişi (OSDO)

AFP
siria

Mai multe raiduri efectuate luni de coaliţia internaţională condusă de Washington împotriva oraşului Boukamal, fief sirian al organizaţiei Statul Islamic (SI), în apropiere de graniţa irakiană, s-au soldat cu moartea a cel puţin 23 de civili, potrivit unui ONG, relatează AFP. 'Raidurile au lovit în zori oraşul Boukamal' în estul Siriei, a precizat Rami Abdel Rahmane, director al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), precizând că lovitura s-a soldat de asemenea cu 'zeci de răniţi'.

Potrivit unor informaţii difuzate de OSDO, raidurile au vizat 'la 03.00 dimineaţa o zonă rezidenţială din Boukamal în timp ce oamenii dormeau, bilanţul victimelor fiind crescut', a precizat Abdel Rahmane. El a spus că SI 'a transformat apartamente din această zonă în cartier general'.

La începutul lunii mai, coaliţia a recunoscut faptul că 352 de civili au fost ucişi în Irak şi în Siria, victimele fiind omorâte 'involuntar' de la declanşarea ofensivei coaliţiei împotriva organizaţiei ultraradicale în 2014. Organizaţiile internaţionale apreciază însă că bilanţul real este mult mai crescut. Coaliţia acuză SI că foloseşte civili ca 'scuturi umane' pentru a evita atacuri aeriene. OSDO, care dispune de o vastă reţea reţea de surse în această ţară aflată în război, îi identifică pe autorii raidurilor pornind de la tipul de avion utilizat, locul atacului, planuri de zbor şi muniţii utilizate, conform Agerpres. Raidurile de luni survin la o zi de la un alt atac al coaliţiei care potrivit OSDO s-a soldat cu moartea a 12 femei în nordul Siriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.