Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Români disperați, un nou protest la poarta lui Iohannis

gard cotroceni

300 de sindicalişti din agricultură protesteză marţi în faţa Palatului Cotroceni din cauza subfinanţării sectorului.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Agricultură - Agrostar participă, marţi, cu circa 300 de membri la protestul organizat de Blocul Naţional Sindical (BNS), în faţa Palatului Cotroceni, nemulţumiţi de lipsa unor politici pentru sectorul agricol şi de subfinanţarea sectorului în ansamblul său.

De asemenea, sindicaliştii din agricultură reclamă lipsa Contractului Colectiv de Muncă, un document care lipseşte cu desăvârşire în ultimii 5 ani pentru aceste sector, dar şi a reglementărilor din Legea Vânătorii, se arată într-un comunicat, citat de revista Capital.

Sechestrul trece, afacerile continuă: Firma lui Ghiță, milioane de euro dintr-un contract cu statul

Totodată, Agrostar atrage atenţia asupra subfinanţării sectorului agricol în ansamblul său, lipsei de predictibilitate fiscală, cât şi întârzierii de la an la an la acordarea subvenţiilor în sectorul agricol.

În opinia reprezentanţilor Agrostar, agricultura se confruntă şi cu lipsa stimulentelor acordate de stat, aşa numitele subvenţii indirecte, stimulente de natură să încurajeze producţia şi să creeze locuri de muncă.

Nu în ultimul rând, sindicaliştii reclamă lipsa de viziune în ceea ce priveşte cercetarea agricolă şi faptul că, din cauza subfinanţării acesteia, în prezent sunt lucrători care au salariul brut de încadrare sub salariul minim pe economie întrucât sunt plătiţi conform Legii unice de salarizare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.