Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat Neculăescu a vorbit despre candidatura României la Consiliul de Securitate al ONU, la Ziua Naţiunilor Unite

MAE

Secretarul de stat Dan Neculăescu a participat, marţi, la Conferinţa de marcare a Zilei Naţiunilor Unite, organizată de Asociaţia Tineretului ONU din România, la sediul Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi Administrative, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis Agerpres.

Evenimentul a avut ca temă centrală "ONU la 72 de ani" şi a reunit studenţi, cadre didactice şi reprezentanţi ai unor organizaţii internaţionale prezente în ţara noastră. În intervenţia sa, secretarul de stat a evidenţiat rolul important ce revine Organizaţiei Naţiunilor Unite în menţinerea păcii şi securităţii globale, asigurării dezvoltării durabile şi respectării dreptului internaţional. El a subliniat relevanţa diplomaţiei multilaterale, precum şi contribuţiile consistente ale României în cadrul organizaţiei de-a lungul timpului, precizează sursa citată.

Dan Neculăescu a pledat pentru "o organizaţie globală puternică, adaptată noilor realităţi şi capabilă să ofere soluţii la problemele cu care se confruntă în prezent mediul internaţional", arată MAE. În acest sens, el a exprimat susţinere pentru eforturile actuale de reformă la nivelul ONU. Secretarul de stat s-a referit la demersurile de promovare a candidaturii României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, în mandatul 2020 - 2021, şi a prezentat argumentele ţării noastre în campania care se desfăşoară în prezent la nivel internaţional sub deviza "România: Un angajament pe termen lung în favoarea Păcii, Justiţiei şi Dezvoltării".

El a amintit alte acţiuni relevante ale diplomaţiei româneşti care urmăresc sporirea profilului ţării noastre în plan internaţional, prezentând pe scurt demersurile în curs privind organizarea la Bucureşti, în zilele de 1 şi 2 noiembrie, a Conferinţei femeilor francofone, în cooperare cu Organizaţia Internaţională a Francofoniei la Bucureşti şi sub înaltul patronaj al Preşedintelui României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.