Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, vedetă peste Ocean: Ce scrie The New York Times după ce a fost pus sub urmărire penală

www.secundatv.ro
tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a ajuns vedetă fără să vrea peste Ocean. Situaţia juridică a copreşedintelui ALDE a fost expusă pe larg în celebrul cotidian The New York Times, scrie rador.

Americanilor le-a atras atenţia faptul că Tăriceanu a fost pus sub acuzare pentru declaraţii false. "Procurorii români l-au pus sub acuzare pe preşedintele senatului român pentru declaraţii false făcute pentru a-i proteja pe nişte indivizi judecaţi într-o afacere imobiliară în care este implicat şi un prinţ. Procurorii anticorupţie au anunţat marţi că Călin Popescu Tăriceanu, fost premier în perioada 2005-2008, a făcut declaraţii false sub jurământ. Procurorii afirmă că Tăriceanu a obstrucţionat investigaţia prin faptul că a negat că are cunoştinţă despre conexiunile dintre un afacerist cu pile politice şi prinţul Paul Philippe. Tăriceanu nu a comentat acuzaţia.

Citește și: Abia acum s-a aflat asta despre Dan Condrea: 'Îl ura de moarte'

Paul, aflat sub arest la domiciliu, este judecat pentru spălare de bani, obţinere ilicită de active şi cumpărare de influenţă. El neagă acuzaţiile. Paul este acuzat că a intrat ilegal în posesia a 64 de hectare de teren proprietate de stat, păgubind statul cu 145 de milioane de euro (164 de milioane de dolari). Monarhia României s-a sfârşit odată cu venirea comuniştilor la putere. Pământurile familiei regale au fost confiscate de către regimul comunist", spun jurnaliştii americani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.