Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un om de afaceri grec a fost eliberat după şase luni de la răpire

cuget liber
rapire

Poliţia greacă a eliberat luni un om de afaceri local, în insula Creta, care a fost răpit în urmă cu şase luni în apropierea casei sale, a anunţat agenţia naţională de presă ANA-MPA, preluată de Xinhua. Potrivit unor surse din cadrul poliţiei şi spitaliceşti, Mihalis Lempidakis (53 de ani), coproprietar al companiei Crete Plastics, este nevătămat.

Şapte cetăţeni greci, inclusiv şase cretani, au fost arestaţi, conform surselor din cadrul poliţiei, în timp ce investigaţia este încă în curs de desfăşurare. Este pentru prima dată în Grecia când victima unei răpiri a fost deţinută atât de mult timp. "Mulţumesc", a declarat Lempidakis poliţiştilor când l-au găsit legat într-o maşină la marginea oraşului Rethymno, potrivit televiziunii locale ANT1, citându-l pe ministrul grec pentru protecţia cetăţeanului, Nikos Toskas.

Lempidakis a fost răpit pe 30 martie în apropierea casei sale din oraşul Heraklion, la aproximativ 80 km est de Rethymno. Autorii au organizat un accident de maşină minor, potrivit poliţiei. Câteva zile mai târziu, ei au cerut 100 milioane de euro în numerar ca răscumpărare de la familia sa. În timp ce au făcut schimb de mesaje cu familia mai multe luni, ei au redus suma la aproximativ 15 milioane de euro. Autorităţile elene, familia victimei şi mass-media greacă au convenit să publice cât mai puţine informaţii pentru a facilita ancheta.

Potrivit poliţiei, unii dintre făptaşi au fost urmăriţi înainte, dar poliţia nu i-a reţinut până când nu au găsit locul în care era deţinut omul de afaceri, conform Agerpres. Premierul grec Alexis Tsipras şi mai mulţi lideri ai partidelor politice de opoziţie au dat publicităţii declaraţii în care au felicitat poliţia greacă pentru "un succes major".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.