Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de persoane au fost salvate în Marea Egee de poliţişti de frontieră români

migranti

Poliţişti de frontieră români de pe o navă a Gărzii de Coastă aflată în misiune în Grecia au salvat, miercuri, 67 de persoane, dintre care 26 de copii, care se aflau pe o barcă gonflabilă de mici dimensiuni în Marea Egee. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), nava MAI 1104 era în misiune în cadrul operaţiunii maritime comune "Poseidon Rapid Intervention", coordonată de Agenţia Frontex, spune Agerpres.

Ambarcaţiunea de mici dimensiuni a fost observată de poliţiştii de frontieră cu ajutorul camerei de supraveghere de la bord. În jurul orei 6,20, nava MAI a ajuns în apropierea ambarcaţiunii gonflabile şi în urma evaluării situaţiei de la faţa locului (temperatură scăzută, supraaglomerarea bărcii şi riscul iminent de a se scufunda) poliţiştii de frontieră români au decis ca persoanele să fie aduse la bord, precizează sursa citată.

Celor 26 de copii, 12 femei şi 29 de bărbaţi li s-a oferit asistenţă, primul ajutor şi hrană. Aceştia au fost transportaţi în portul din Chios şi predaţi autorităţilor greceşti, pentru efectuarea procedurilor specifice. La finalizarea acţiunii, nava MAI 1104 şi-a reluat misiunea în cadrul operaţiunii Frontex, se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.