Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi SPECIALĂ pentru Simona Halep

doartenis.ro
Simona Halep ceas

Simona Halep, cea mai bună jucătoare de tenis din România, împlineşte astăzi 25 de ani! Simona îşi serbează ziua de naştere la Wuhan (China), acolo unde este calificată în optimile de finală ale turneului dotat cu 2,3 milioane de dolari. Sportiva din Constanţa nu joacă marţi în în turneul de simplu, aşa că nu are posibilitatea să îşi facă vreun cadou pe teren, însă îşi poate înfrumuseţa ziua prin rememorarea celor mai importante succese ale carierei.

Halep a început tenisul de la vârsta de patru ani, mai întâi sub îndrumarea antrenorului Ioan Stan. La 14 ani, ea a debutat în circuitul ITF şi a ajuns repede între cele mai bune tinere jucătoare din lume.

Dezbatere extrem de TENSIONATĂ între Hillary Clinton și Donald Trump: Replici tăioase și acuze GRAVE

În 2008, Halep a câştigat turneul de la Roland Garros, la junioare, iar doi ani mai târziu a pătruns în circuitul profesionist.

Cariera ei a intrat pe o pantă constant ascendentă în a doua jumătate a anului 2013, în care a câştigat şase turnee, pe toate suprafeţele. Halep a cunoscut consacrarea în 2014, când a jucat finala de la French Open la senioare şi finala Turneului Campioanelor, la prima participare, pe lângă alte două trofee care i-au intrat în palmares.

Anul 2015 i-a adus primul succes la un Premier Mandatory, sub soarele Californiei, la Indian Wells, competiţie despre care mulţi specialişti afirmă că este al cincilea Grand Slam. Totodată, Halep a încheiat pentru prima dată sezonul pe locul 2 WTA.

Chestorul Liviu Popa, prietenul lui Blaga, MITĂ sub formă de mobilă

Simona Halep are cu ce se lăuda la vârsta de 25 de ani, reuşind cel puţin 25 de performaneţe memorabile, informează prosport.ro:

  • iunie 2008 - campioană la Roland Garros în proba junioarelor. Simona, a 9-a favorită a turneului, o învinge în finală pe compatrioata Elena Bogdan, scor 6-4, 6-7, 6-2!
  • mai 2010 - ajunge în prima finală WTA a carierei, la Fes (Maroc). Halep pierde însă în faţa Ivetei Benesova din Cehia, scor 6-4, 6-2.
  • iulie 2010 - intră în Top 100 WTA. Simona urcă 15 locuri într-o săptămână şi îşi face intrarea în tenisul mare, ajungând pe 96 WTA după o semifinală jucată la turneul ITF de la Biarritz (Franţa).
  • septembrie 2011 - prima victorie la o jucătoare din Top 10 WTA. Simona produce surpriza în primul tur la US Open, trecând de Na Li (China, favorită 6), scor 6-2, 7-5! Chinezoaica era deţinătoarea trofeului de la Roland Garros, iar Halep a spus după 5 ani: "Nu pot uita acel meci! La momentul respectiv, a fost cea mai importantă victorie pentru mine".
  • iunie 2013 - câştigă primul titlu al carierei, la Nurnberg. Halep sparge gheaţa în circuitul WTA, învingând-o pe Andrea Petkovic (Germania) în finală, scor 6-3, 6-3!

Un cunoscut legist, mărturie cutremurătoare: Ioan Gyuri Pascu putea fi salvat

  • iunie 2013 - triumfă la Hertogenbosch. E momentul în care Halep îşi capătă renumele de revelaţia anului, câştigând al doilea turneu în două săptămâni, după 6-4, 6-2 în finală cu Kirsten Flipkens (Belgia)!
  • iulie 2013 - se impune la Budapesta. Simona îşi continuă turul de forţă şi o învinge pe austriaca Yvonne Meusburger în ultimul act din Ungaria, scor 6-3, 6-7, 6-1!
  • august 2013 - câştigă primul turneu din seria Premier, la New Haven. Halep spulberat-o pe Petra Kvitova (Cehia) în finală, scor 6-2, 6-2!
  • octombrie 2013 - cucereşte trofeul la Moscova. Simona reuşeşte o serie fantastică şi câştigă a 5-a finală consecutivă, după 7-6, 6-2 cu Samantha Stosur (Australia)!
  • noiembrie 2013 - devine campioana campioanelor de la Sofia. Halep defilează în turneul la care au fost invitate campioanele din afara Top 8 WTA, întrecând-o în finală pe aceeaşi Samantha Stosur, scor 2-6, 6-2, 6-2!
  • ianuarie 2014 - intră în Top 10 WTA. Simona acumulează puncte importante după sfertul de finală jucat la Australian Open, urcând pe locul 10 WTA, după ce înaintea turneului se afla pe 11 WTA!
  • februarie 2014 - câştigă turneul de la Doha. Halep joacă cel mai bun tenis al său în finală şi trece de nemţoaica Angelique Kerber cu 6-2, 6-3!
  • mai 2014 - prima finală Premier Mandatory, la Madrid. Simona are ocazia să câştige turneul patronat de Ion Ţiriac, însă cedează în faţa vedetei Maria Şarapova, scor 6-1, 2-6, 3-6.
  • iunie 2014 - ajunge în prima finală de Grand Slam, la Roland Garros. Simona Halep demonstrează că e capabilă să calce pe urmele Virginiei Ruzici şi se califică în marea finală de la Roland Garros, pe care o pierde însă în faţa Mariei Şarapova, scor 4-6, 7-6, 4-6.
  • iulie 2014 - triumfă în faţa propriilor fani, la Bucharest Open. Simona vine la Bucureşti, iar prima ediţie a turneului din Cotroceni e una de gală, constănţeanca defilând în ultimul act: 6-1, 6-3 cu Roberta Vinci!

La nici o lună de la divorț, Elena Băsescu a reluat legătura cu un fost iubit

  • august 2014 - atinge cea mai bună poziţie a carierei. Halep urcă pe locul 2 în clasamentul mondial, poziţie nemaiatinsă de vreo româncă în istorie, devansând-o pe chinezoaica Na Li!
  • octombrie 2014 - victorie în faţa celei mai bune tenismene a lumii, la Turneul Campioanelor de la Singapore. Halep face un meci istoric şi o îngenunchează pe Serena Williams în grupele Turneului Campioanelor, scor 6-0, 6-2!
  • octombrie 2014 - joacă finala Turneului Campioanelor. Simona îşi îndeplineşte visul şi se califică în finala de la Singapore, dar nu are forţa să treacă încă o dată de Serena, americanca adjudecându-şi partida cu 6-3, 6-0.
  • ianuarie 2015 - cucereşte trofeul de la Shenzhen. Românca începe anul în forţă şi câştigă fără probleme un turneu la care era favorită principală: 6-2, 6-2 cu Timea Bacsinszky (Elveţia)!
  • februarie 2015 - câştigă titlul la Dubai. Simona reuşeşte o nouă finală fantastică şi închide conturile cu Karolina Pliskova în două seturi, scor 6-4, 7-6!
  • martie 2015 - câştigă cel mai important trofeu al carierei, la Indian Wells. Antrenată în premieră de Darren Cahill, Halep se impune pentru prima oară într-un turneu Premier Mandatory, învingând-o pe sârboaica Jelena Jankovic în meciul pentru trofeu, scor 2-6, 7-5, 6-4!
  • septembrie 2015 - calificare în a treia semifinală de Grand Slam. Halep intră din nou în careul de aşi al unui turneu de Grand Slam, după ce mai disputase semifinalele de la Roland Garros 2014 şi Wimbledon 2014! Pierde însă un meci în care pornea cu prima şansă: 1-6, 3-6 cu Flavia Pennetta.
  • mai 2016 - câştigă al doilea turneu Premier Mandatory al carierei, la Madrid. Halep cucereşte un nou titlu uriaş, la un an după triumful de la Indian Wells! Jucătoarea antrenată de Darren Cahill are un parcurs formidabil, cedează un singur set în şase meciuri, adjudecându-şi fără emoţii finala cu Dominica Cibulkova (Slovacia), scor 6-2, 6-4.
  • iulie 2016 - campioana se întoarce la Bucureşti. Simona revine la Arenele BNR după un an de pauză şi nu îşi dezamăgeşte suporterii! Halep câştigă finala în stil de mare jucătoare, trecând cu 6-0, 6-0 de Anastasija Sevastova (Letonia).
  • iulie 2016 - Montrealul are o nouă zeiţă. Simona Halep scrie istorie în oraşul canadian, la 40 de ani de la evoluţia perfectă a Nadiei Comăneci, notată cu primul 10 din istoria gimnasticii! Simona a jucat şi ea fără greşeală în finala cu Madison Keys, scor 7-6, 6-3, cucerind al 14-lea trofeu al carierei în circuitul WTA.

Atenție: Poliția pregătește o nouă 'armă' împotriva șoferilor vitezomani

"Tenisul ei a crescut foarte mult anul acesta, mai ales după meciul cu Serena Wiiliams, când a început să lovească mingea mult mai puternic. Un singur lucru, joacă prea mult în defensivă, dacă ar putea să se ducă un pic mai în faţă... Nu mult, nu până la fileu, doar un pas sau doi, chiar dacă dă tare. Dar, bine, are antrenori, dacă aşa se simte cel mai bine şi câştigă aşa, poate e cel mai bine. Ea trebuie să ştie cel mai bine ce îi convine şi cum trebuie să joace", a declarat Ilie Năstase pentru News.ro.

Fostul lider ATP i-a urat Simonei Halep să câştige cât mai multe turnee, începând cu cel de la Wuhan, unde ea joacă în această săptămână.

"Împlineşte o vârstă extrem de frumoasă. Îi urez mult succes, să fie sănătoasă, să rămână o luptătoare şi să creadă în continuare în puterile ei. Eu cred că are timp şi de Grand Slam şi să ajungă numărul 1 mondial. Având în vedere că împlineşte doar 25 de ani, ea abia de acum încolo este bună pentru înalta performanţă, coaptă, cum spunem noi, din toate punctele de vedere. Mi-e greu să spun unde ar putea ajunge, important este ca ea să creadă şi să îşi dorească să ajungă să câştige cele mai importante competiţii. Şi dacă va lupta, cu siguranţă într-o zi îşi va începlini această dorinţă", a declarat Elisabeta Lipă pentru News.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.