Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De la ce a pornit, de fapt, conflictul dintre Iran și Israel: scânteia care a aprins Orientul Mijlociu

iran israel

Iranul a lansat un atac de o magnitudine fără precedent asupra Israelului, cu peste 300 de drone și rachete balistice. Teheranul susține că aceasta este replica pentru atacul Israelului asupra consulatului iranian din Damasc, de pe 1 aprilie. De menționat că Israelul nu a revendicat acel atac, dar Iranul și alte țări din Orientul Mijlociu au acuzat Israelul.

Avioanele de război israeliene au distrus consulatul iranian din Damasc, ucigând șapte persoane, printre care și doi generali, potrivit autorităților de la Teheran. În atac a murit generalul Mohammad Reza Zahedi, care a condus forța de elită Quds în Liban și Siria până în 2016.

De asemenea, atacul i-a ucis pe adjunctul lui Zahedi, generalul Mohammad Hadi Hajriahimi, și alți cinci ofițeri, potrivit Gărzii Revoluționare a Iranului.

Un membru al Hezbollah, Hussein Youssef, a fost, de asemenea, ucis în atac, a declarat un oficial al grupului militant pentru Associated Press. Hezbollah nu a anunțat însă public decesul.

Relațiile dintre Israel și Iran sunt extrem de tensionate, după începerea războiului dintre Israel și Hamas. Iranul a amenințat în repetate rânduri Israelul și a folosit milițiile șiite Hezbollah (finanțate și controlate de la Teheran) pentru a lansa atacuri în Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.