Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diana Șoșoacă, prima reacție la respingerea candidaturii la Primăria Capitalei: 'Evident că le-am stricat toate planurile' (VIDEO)

Diana Sosoaca - SOS Romania

Senatorul Diana Șoșoacă, liderul partidului SOS România, reacționează la hotărârea Biroului Electoral al Municipiului București de a-i respinge candidatura la Primăria Capitalei. Aceasta susține că premierul Ciolacu s-ar afla în spatele acestei respingeri, iar documentele vor fi completate pentru a putea în cele din urmă să candideze.

„Astăzi Marcel Ciolacu a făcut un gest incalificabil, prin intermediul oamenilor lui de la Biroul Electoral Municipal, pentru că știm foarte bine că totul este politizat. Eu astăzi mi-am depus candidatura pentru Primăria Municipiului București. De ce? Ca să-i încurc pe toți. Am depus 19.344 de liste cu semnături, nu au vrut să-mi dea procesul verbal pentru semnături, l-am cerut eu separat. Am depus absolut toate actele completate perfect, ca să auzim pe surse - că așa se face, în loc să-i spui candidatului și partidului - că vezi Doamne mi-au respins candidatura la Municipiul București.

Nici măcar nu este corect spun. Nu mi-au respins-o, pentru că având în vedere că de abia marți este ultima zi, poți să spui că dosarul este incomplet și poți să-l completezi. Mi-au respins 1000 și ceva de semnături, doar vreo 17.000 ar fi din punctul lor de vedere corecte, dintr-un necesar de 18.060. Vezi doamne a lipsit adresa de la unele semnături și a lipsit de pe unele formulare numele meu. Asta nu înseamnă că nu erau corecte, înseamnă că erau incomplete și tu trebuie să înștiințezi nu presa, ci candidatul și partidul care l-a propus.

Evident că le-am stricat toate planurile. Eu nici nu voiam să candidez, dar când am văzut mârșăvia din București și cum vor să fure fiecare român din București, să-și bată joc de el, cu același Nicușor Dan care și-a bătut joc efectiv de bucureșteni: fără căldură, fără apă caldă, cu un trafic inimaginabil”, a declarat Șoșoacă, la E TV Bacău.

UPDATE - Comunicat transmis de Diana Șoșoacă:

„Domnul Marcel Ciolacu nu știe decât să dea telefoane ca să își manifeste hegemonia. Eu nu am anunțat public că voi candida ca să văd ce face Marcel Ciolacu. Astăzi mi-am depus la București candidatura pentru Primăria Generală a Municipiului București, ca să îi încurc pe toți. Mi-am depus candidatura când am văzut mârșăvia din București și cum vor să fure cu același Nicușor Dan care își bate joc de bucureșteni și tuturor le convine să iasă Nicușor Dan pentru că semnează ca primarul. Mă bucur că Marcel Ciolacu a căzut în plasa mea privind candidatura la București. O să îi aduc lui Marcel Ciolacu și un cadou, un tricou pe care scrie: ”Mândru că sunt moldovean” și i-am chemat pentru toți moldovenii să se revolte.

Am depus peste 19 000 de semnături, nu au vrut să îmi dea procesul verbal pentru semnături, și acum am auzit din presă că mi-au respins candidatura. Nu se poate spune că au respins candidatura mea pentru că doar marți e ultima zi, poți spune doar că au respins 1000 și ceva de semnături. În limbajul lor înseamnă că a lipsit adresa de la unele semnături și nu era trecut numele meu pe unele formulare, asta nu înseamnă incorect, ci incomplet. Trebuiau să anunțe partidul, nu presa.

Toți sunt speriați pentru că eu iau voturi de la fiecare candidat. Secretarul general al S.O.S. România, Dan Marin Ștefănel, s-a dus la BEM în această seară, iar acolo au pus jandarmii pe el, deși este reprezentantul partidului și au obligația să îl cheme pentru a comunica inadvertențele. Vor să amâne decizia pentru a se ajunge în ziua de marți când nu mai pot să completez dosarul, este ordin de la Marcel Ciolacu. Avem de a face cu o dictatură și cu un sistem dictatorial care nu vrea să permită unui om onest să participe în alegeri, pentru că toată lumea știe că nu există înțelegere cu mine când e vorba de corupție, iar Primăria Generală a Municipiului București este cea mai coruptă instituție din România.”

Despre hotărârea BEM București

Biroul Electoral al Municipiului București a respins sâmbătă, 27 aprilie, candidatura senatoarei Diana Șoșoacă la funcția de primar general al Capitalei.

Potrivit unor surse oficiale, dosarul de candidatură al Dianei Șoșoacă ar fi incomplet. De la dosar lipsește inclusiv numărul necesar de semnături. Diferența este atât de evidentă încât depunerea dosarului pare să fi fost doar un gest de formă, pentru a stârni noi dezbateri.

Alte nereguli vizează lipsa numelor candidatului de pe numeroase liste de semnături, lipsa datelor personale ale semnatarilor.

După analizarea listelor, Diana Șoșoacă are aproximativ 17.000 de semnături valabile dintre cele 20.000 necesare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.