Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doar 4 femei pe lista la europarlamentare. Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, bâlbâieli cu privire la pragul stabilit: 'Avem o creștere' / 'Avem targete diferite'

Inquam Photos / Octav Ganea
ciuca ciolacu

Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat vineri, întrebat despre numărul femeilor de pe listele alianței PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare, că s-a discutat de pragul de 30%, iar fiecare partid a venit cu câte două propuneri. La rândul său, liderul PSD Marcel Ciolacu a spus că angajamentul asumat de el în fața social-democraților a fost îndeplinit și lista are în acest moment o eligibilitate de 30%.

„Problema egalității de gen pentru listele europarlamentare s-a discutat de un anumit prag, să ajungem la 30%. A fost un angajament discutat de către fiecare noi. Am reușit să realizăm acest obiectiv în guvernul actual. Ceea ce s-a petrecut la listele pe care le-ați văzut este clar că față de data trecută avem o creștere. Creșterea nu este cea pe care ne-am dori-o și am fi vrut să avem acea reprezentare a doamnelor pe lista alegerilor europarlamentare. S-a făcut un pas înainte. Acestea au fost propunerile de la fiecare filială. De la filială s-a ajuns la regiune și în final lista este cea pe care o vedem cu toții. Am reușit fiecare partid să venim cu câte două doamne pe locurile eligibile”, a spus Nicolae Ciucă.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a spus: „De fiecare dată ne-am completat unii pe alții. Același lucru l-am făcut și la lista europarlamentare. Eu ce angajament mi-am luat în fața social-democraților am îndeplinit și lista are în acest moment o eligibilitate de 30%. La parlamentare o să mențin minim 30%

Marcel Ciolacu a fost întrerupt de jurnalistul Marius Vulpe cu observația că procentual 4 din 20 înseamnă 20%, nu 30%. Liderul PSD a răspuns: „Depinde unde ați stabilit dvs targetul. Avem targete diferite. Nu am anunțat nici un target”.

Pe primele 10 poziții ale listei comune PSD-PNL sunt Gabriela Firea, Maria Grapini și Adina Vălean. Roxana Mînzatu (PSD) ocupă locul 18.

Alianţa PSD-PNL a depus, vineri, la Biroul Electoral Central, lista comună de candidaţi pentru alegerile europarlamentare. Liderii celor două formaţiuni au făcut trimitere în discursurile pe care le-au ţinut, la ideea de stabilitate şi de continuitate în atragerea de fonduri europene şi în demersurile României pentru intrarea în Schengen, în OECD şi pentru ridicarea vizelor pentru românii care vor să intre în SUA.

Lista candidaţilor PSD-PNL la alegerile europarlamentare 2024

1. Mihai Tudose - PSD

2. Rareş Bogdan - PNL

3. Gabriela Firea - PSD

4. Dan Motreanu - PNL

5. Claudiu Iulian Manda - PSD

6. Adina Vălean - PNL

7. Victor Negrescu - PSD

8. Vasile Dîncu - PSD

9. Daniel Buda - PNL

10. Maria Grapini - PSD

11. Gheorghe Cârciu - PSD

12. Siegfried Mureşan - PNL

13. Adrian Dragoş Benea - PSD

14. Mircea Hava - PNL

15. Dan Nica - PSD

16. Gheorghe Falcă - PNL

17. Ştefan Muşoiu - PSD

18. Roxana Mînzatu - PSD

19. Virgil Popescu - PNL

20. Andi-Lucian Cristea - PSD

21. Alexandru Muraru - PNL

22. Andra Bică - PSD

23. Mara Mareş - PNL

24. Mihaela Ivancia - PSD

25. Irinela Nicolae - PSD

26. Dorin Voicu - PNL

27. Alexandru Ciprian Epure - PNL

28. Larisa Blănari - PSD

29. Florian Valeriu Sălăgeanu - PSD

30. Octavian Oprea - PNL

31. Maria Cristina Ţogănel - PNL

32. Alin-Adam Ţambă - PSD

33. Daniel Claudiu Catană - PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.