Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frici nefondate legate de vaping descurajează fumătorii de la a trece către țigări electronice

AIV
vaping

Într-un raport comandat de agenția de sănătate Public Health England (PHE), cercetătorii de la King’s College London au fost de părere că aceste convingeri greșită că țigările electronice sunt mai nocive decât fumatul au câștigat teren rapid în urma miilor de cazuri raportate de probleme pulmonare în Statele Unite la sfârșitul anului 2019.

Însă această convingeri nu sunt concordante cu realitatea. Recenzii ale experților din Marea Britanie și Statele Unite au concluzionat că utilizarea de instrumente reglementate de „vaping” este mult mai puțin dăunătoare decât fumatul.

„Este vorba despre a vedea cât de mult a afectat epidemia de afecțiuni pulmonare din SUA opinia fumătorilor despre țigările electronice aici în Marea Britanie”, a spus John Newton, Directorul Îmbunătățirii Sănătății la PHE. „Aceste temeri ar putea foarte bine să-i descurajeze pe mulți fumători de la a renunța, lăsându-i să se aștepte la ani de sănătate precară și moarte precoce din cauza fumatului”, a mai spus el.

Autoritățile din domeniul sănătății din Statele Unite au declarat că acetatul de vitamina E, un agent de îngroșare adăugat la substanțele destinate vaporizării, este principala cauză probabilă a focarului din SUA. Uniunea Europeană nu a fost afectată de această problemă datorită reglementărilor stricte asupra țigaretelor electronice prin Directiva Produselor din Tutun. Acetatul de vitamina E este interzis în întreaga Uniune Europeană dar și în Marea Britanie, acesta fiind absent din produsele destinate vaporizării, iar conținutul maxim de nicotină pe teritoriul UE este limitat la numai 20mg/ml.

Citește și: Gigi Becali a rămas mască: Aşa ceva e inadmisibil. Şi tot Becali este vinovat, la integritate!

John Britton, Director al Centrului Britanic pentru Studii privind tutunul și alcoolul, a declarat că rezultatele raportului PHE au fost „deranjante”. PHE spune că fumatul provoacă 220 de decese premature pe zi, numai în Anglia. „Fumatul rămâne cea mai mare cauză de deces și invaliditate din Marea Britanie, iar utilizarea țigărilor electronice este un mijloc eficient de a renunța la fumat”, a spus el.

El a cerut de asemenea noi campanii pentru a se asigura că „toți fumătorii înțeleg că trecerea la țigări electronice este una dintre cele mai eficiente metode de a renunța la fumat și de a-și proteja sănătatea”.

Raportul a reiterat opinia PHE că „țigările electronice sunt mult mai puțin dăunătoare decât tutunul, dar nu sunt complet sigure”. Acestea conțin totuși cu mult mai puține substanțe chimice dăunătoare care cauzează boli legate de fumat, a spus, „dar impactul pe termen lung al utilizării de țigări electronice va rămâne necunoscut pentru o perioadă de timp”.

Guvernul Statelor Unite a propus interzicerea largă a tuturor aromelor în aceste produse, care sunt văzute ca atrăgând utilizatorii tineri. PHE a avertizat împotriva oricărei mișcări similare din Marea Britanie, spunând că îi va descuraja pe fumători să renunțe și că „în cele din urmă va costa vieți”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.