Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Index Global Dell: 'Organizaţiile care au mai mult de un furnizor de servicii pe GDPR, mai vulnerabile în faţa hackerilor'

news.sky.com
hacker

Patru din zece organizaţii globale (39%) care utilizează mai mult de un furnizor de servicii privind protecţia datelor sunt de aproape două ori mai vulnerabile în faţa unui incident cibernetic, în comparaţie cu companiile care apelează la un singur furnizor, relevă datele Index Global Snapshot privind Protecţia Datelor Dell Technologies 2020, publicate vineri, potrivit Agerpres.

Rezultatele cercetării evidenţiază, totodată, că 82% dintre organizaţiile intervievate au fost afectate de cel puţin un atac cibernetic în ultimele 12 luni, în creştere de la 76%, în 2018, în contextul în care entităţile respective administrează, în medie, 13,53 pentabiţi de date, în creştere cu 40% faţă de media de 9,70 PB în 2018, şi cu 831% comparativ cu anul 2016.

Conform raportului de specialitate, mai mult de jumătate dintre organizaţii depun eforturi considerabile pentru a găsi soluţii de protecţia datelor pentru tehnologii emergente cum ar fi 5G şi infrastructura edge (67%), dar şi platformele IA (Inteligenţă Artificială) şi ML - Machine Learning (64%).

Indexul Global Snapshot pentru Protecţia Datelor 2020 de la Dell dezvăluie faptul că, la nivel global, 68% dintre companii se tem că vor fi ţinta unui eveniment disruptiv în următoarele 12 luni.

"Poate şi mai îngrijorătoare este constatarea că organizaţiile care utilizează mai mult de un furnizor de servicii privind protecţia datelor sunt de aproape două ori mai vulnerabile la un incident cibernetic ce împiedică accesul la datele lor (39% din acestea utilizează doi sau mai mulţi furnizori, comparativ cu 20% care utilizează un singur furnizor). În ciuda acestui lucru, utilizarea mai multor furnizori de servicii pentru protecţia datelor este în creştere, cu 80% din organizaţii alegând să implementeze soluţii privind protecţia datelor de la doi sau mai mulţi furnizori, cu 20 de procente mai mult decât în 2016", se notează în concluziile cercetării.

Citește și: NIMENI nu se aștepta! Afacerea al cărei profit BUBUIE mulțumită coronavirusului

În privinţa costurilor suportate de către organizaţii în urma unui incident informatic, media a crescut cu 54% din 2018 până în 2019, rezultând un cost total estimat de 810.018 de dolari pe an, de la 526.845 de dolari, cu un an în urmă. De asemenea, costul mediu al pierderii de date s-a majorat de la 995.613 de dolari, în 2018, la 1,013 milioane de dolari, anul trecut.

Studiul raportează că aproape toate organizaţiile fac anumite investiţii în tehnologii noi sau emergente, primele cinci fiind: aplicaţiile native cloud (58%), inteligenţa artificială (IA) şi învăţare automată (53%), aplicaţii software-ca-serviciu (SaaS) (51%), 5G şi infrastructură cloud de vârf (49%), şi Internet of Things (IoT) şi end point (36%).

Pe acest fond, aproape trei sferturi (71%) dintre respondenţi consideră că aceste tehnologii creează o mai mare complexitate privind protecţia datelor, în timp ce 61% declară că acestea pun, de fapt, în pericol protecţia datelor. În acelaşi timp, peste jumătate dintre cei care utilizează tehnologii noi sau emergente depun eforturi pentru a găsi soluţiile potrivite pentru protecţia datelor pentru aceste tehnologii, inclusiv: 5G şi infrastructură cloud edge (67%), platforme IA şi ML (64%), aplicaţii cloud native (60%), IoT şi end point (59%), respectiv automatizare robotică a proceselor (56%).

Studiul Dell a descoperit că 81% dintre cei chestionaţi susţin că soluţiile existente ale organizaţiilor lor privind protecţia datelor nu vor putea să răspundă tuturor provocările viitoare din mediul de afaceri: recuperarea datelor după atacuri cibernetice (69%), recuperarea datelor după un incident de pierdere a acestora (64%), respectarea reglementărilor guvernamentale regionale privind datele (62%) sau realizarea obiectivelor la nivel de backup şi servicii de recuperare (62%)

Pe segmentul Cloud Computing, 43% din totalul companiilor chestionate preferă Cloud/SaaS public, urmate de cele care aleg Cloud hibrid (42%) şi Cloud privat (39%) ca medii de implementare pentru noile aplicaţii.

Dell Technologies a contractat Vanson Bourne pentru Snapshot Index Global privind Protecţia Datelor 2020, o continuare a Indexului Global privind Protecţia Datelor bienal realizat în anii 2014, 2016 şi 2018.

Analiza a fost realizată pe un eşantion de 1.000 de factori de decizie din IT din 15 ţări şi 14 industrii cu peste 250 de angajaţi, în perioada noiembrie - decembrie 2019.

Pe lista ţărilor studiate s-au aflat: SUA, Marea Britanie, Franţa, Germania şi China (cu câte 100 de respondenţi), Mexic, Brazilia, Africa de Sud, Emiratele Arabe Unite, Italia, Australia, Japonia, Coreea de Sud, India şi Singapore (cu câte 50 de respondenţi).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.