Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Israel: Armata israeliană lovește puternic orașul Rafah din sudul Fâșiei Gaza

usatoday.com
razboi israel

Bombardamentele israeliene asupra Rafah au distrus o moschee și câteva case, iar locuitorii au spus că a fost una dintre cele mai grele nopți de până acum. Cel puțin șapte cadavre, în saci mortuari, au fost așezate pe pavele în fața unei morgi din orașul situat la granița cu Egiptul. Peste jumătate dintre cei 2,3 milioane de locuitori ai enclavei palestiniene se înghesuie acum în acest oraș, majoritatea dintre ei în corturi.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Israel

 

UPDATE 23 februarie, ora 14.45: Mahmoud Abbas reacționează la planul lui Netanyahu: Fâşia Gaza va face parte doar din statul palestinian independent cu Ierusalimul drept capitală

Autoritatea Naţională Palestiniană (ANP), condusă de Mahmoud Abbas, a declarat vineri că nu va accepta o Fâşie Gaza care să nu facă parte dintr-un stat palestinian "cu Ierusalimul drept capitală", ca răspuns la planul post-război prezentat joi seara de premierul israelian Benjamin Netanyahu care prevede o enclavă demilitarizată cu securitate israeliană şi o administraţie civilă palestiniană, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Detalii aici

content-image

UPDATE 23 fenruarie, ora 13.33: Lovitură puternică pentru Jihadul Islamic - Un comandat de rang înalt, ucis de israelieni

Un palestinian, un membru de rang înalt al Jihadului Islamic, acuzat de implicare în mai multe atacuri antiisraeliene, a fost ”eliminat” într-un atac cu dronă, joi seara, în tabăra de refugiaţi din Jenin, în Cisordania ocupată, anunţă vineri armata israeliană, relatează AFP, potrivit news.ro.

Detalii aici

content-image

UPDATE 23 februarie, ora 11.44: Ministerul Sănătății condus de Hamas spune că numărul morților din Gaza depășește 29.500

Cel puțin 29.514 palestinieni au fost uciși și 69.616 au fost răniți în atacurile israeliene asupra Gaza de la începutul războiului dintre Hamas și Israel, a declarat ministerul sănătății condus de Hamas.

Aceste cifre nu pot fi verificate în mod independent și se crede că includ atât civili, cât și membri Hamas uciși în Gaza, inclusiv ca urmare a rachetăților proprii ale grupurilor teroriste.

IDF susține că au ucis aproximativ 12.000 de agenți în Gaza, pe lângă aproximativ 1.000 de teroriști din Israel, pe 7 octombrie.

UPDATE 23 februarie, ora 9.50: Decizia de a trimite o delegație israeliană la Paris discuții pentru ostatici luate după dovezi sigure că ostaticii au primit medicamente

Decizia de a trimite o delegație israeliană la Paris pentru discuții despre ostatici a fost luată în miezul nopții, după ce cabinetul de război a primit dovezi suficient de sigure că transportul de medicamente a ajuns într-adevăr la ostaticii din Gaza, a declarat un oficial israelian pentru The Times of Israel.

Delegația va pleca astăzi mai târziu.

content-image

UPDATE 23 februarie, ora 05.20: Agenţia ONU pentru Refugiaţi Palestinieni (UNRWA) a atins un punct critic. Avertismentul vine chiar din partea şefului acesteia, comisarul general Lazzarini

Agenţia ONU pentru Refugiaţii Palestinieni (UNRWA) a ajuns într-un "punct critic", a avertizat joi şeful acesteia, comisarul general Philippe Lazzarini, într-o scrisoare adresată preşedintelui Adunării Generale a ONU, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Cu profund regret trebuie să vă informez astăzi că agenţia a atins un punct critic, cu apelurile repetate ale Israelului pentru dezmembrarea sa şi îngheţarea finanţărilor donatorilor în faţa nevoilor umanitare fără precedent din Gaza", a spus el în această scrisoare publicată pe X.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 23 februarie, ora 03.30: Raport șocant: În atacurile de la 7 octombrie din Israel au fost comise violenţe sexuale sistematice

Atacurile Hamas din Israel de la 7 octombrie 2023 au dus la violenţe sexuale sistematice şi premeditate, conform unui raport al unei organizaţii israeliene publicat miercuri, informează AFP, potrivit Agerpres.

Oficialii israelieni au acuzat Hamas că şi-a înmulţit agresiunile sexuale, inclusiv violuri şi acte de mutilare genitală, lucru pe care mişcarea palestiniană l-a negat întotdeauna.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.