Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Londra alergică la steagul UE: O soprană a fost rugată să-şi schimbe ţinuta inspirată de steagul Uniunii Europene pentru un concert la Royal Albert Hall

Brexit

O cântăreaţă de operă a fost rugată să-şi schimbe ţinuta inspirată de steagul Uniunii Europene pentru un concert la Royal Albert Hall din Londra, informează BBC, potrivit agerpres.ro.

Soprana britanică Anna Patalong a cântat în şase spectacole ale concertului Classical Spectacular, desfăşurat în perioada 21-24 martie, însă pentru recitalul de sâmbătă, artista a ales să asorteze la rochia galbenă pe care o purta o eşarfă albastră cu stele galbene şi un colier tot cu stele, amintind de cele de pe steagul UE.

Citește și: S-a votat! Dispare ora de vară! Când se aplică, de fapt, măsura

Pentru spectacolul de duminică, producătorul spectacolului, Raymond Gubbay Ltd, a sfătuit-o pe soprană să poarte o altă rochie, deoarece costumaţia sa de sâmbătă "lasă loc de interpretări greşite".

Soţul lui Patalong, baritonul Benedict Nelson, a susţinut pe reţelele de socializare că soţia sa a fost rugată să-şi schimbe rochia de la Royal Albert Hall, deoarece culorile au fost considerate "prea provocatoare".

Citește și: Sumă uriașă! Cât ne-a costat vizita premierului Viorica Dăncilă în SUA – S-a aflat

Producătorul Raymond Gubbay Ltd a declarat pentru BBC că deşi a primit o plângere de la un membru al publicului despre îmbrăcămintea aleasă de soprană aceasta nu a jucat un rol în decizia sa de a o încuraja pe Patalong să aleagă o ţinută diferită.

Decizia, a precizat Raymond Gubbay Ltd, vine din faptul că producătorul preferă rochia roşie pe care artista o purtase în ultimele două seri, pe care o consideră mai potrivită pentru un concert clasic.

În urma acestei recomandări, Patalong a purtat din nou rochia roşie în spectacolul de duminică.

Concertul Classical Spectacular, cu o istorie de 30 de ani, este "cel mai popular spectacol de muzică clasică din Marea Britanie".

Finalul spectacolului creează o atmosferă similară celei de la Last Night of the Proms şi conţine cântece patriotice precum "Rule Britannia".

Citește și: Imagini șocante! Aici și așa se prepară mâncare pentru bolnavii unui spital de oncologie, dar și pentru copiii din grădinițe

Rochia lui Patalong nu a fost însă singura modalitate prin care artista şi-a arătat sprijinul pentru UE în timpul concertului de sâmbătă.

Soţul ei a distribuit un videoclip al sopranei cântând pe scurt versurile de la "Rule Britannia" pe acordurile "Odei Bucuriei", de Beethoven - care a devenit, fără text, imnul Uniunii Europene.

Tot sâmbătă, Patalong a fost una dintre sutele de mii de persoane care au mărşăluit în centrul Londrei cerând un al doilea referendum referitor la Brexit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.