Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă anunță că toată Europa e mândră de România: Nu ne-am mai confruntat cu o astfel de provocare

gov.ro
Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că războiul din Ucraina a creat o criză umanitară pe care autorităţile din ţara noastră o gestionează cum se cuvine, precizând că nu ne-am mai confruntant cu o astfel de provocare, iar “generozitatea şi empatia românilor au impresionat pe toată lumea”. Ciucă a declarat, duminică, în discursul său susţinut la congresul PNL, că traversăm o perioadă de doi ani de criză continuă.

“Traversăm o situaţie de criză continuă, doi ani de pandemie, creşterea preţurilor la energie şi gaze, la bunurile de consum, la carburanţi, creşterea inflaţiei şi, de parcă nu ar fi fost de ajuns, şi criza de securitate generată de invazia ilegală şi neprovocată a forţelor armate ruse în Ucraina. Războiul din Ucraina a creat o criză umanitară pe care o gestionăm cum se cuvine. Sprijinim cetăţenii ucraineni care au intrat şi încă intră în ţara noastră, pentru ca aceştia să beneficieze de solidaritatea şi ospitalitatea românilor. Nu ne-am mai confruntat cu o astfel de provocare dar generozitatea şi empatia românilor au impresionat pe toată lumea. Dragi români, vă mulţumesc, încă o dată!”, a transmis premierul Ciucă. El a menţionat că trebuie asigurată stabilitatea economico-socială, respectând valorile democratice.

“Am menţionat detaliile acestei crize pentru că avem responsabilitatea de a mobiliza toate resursele noastre pentru a apăra principiile fundamentale ale civilizaţiei occidentale din care facem parte: dreptul la viaţă, respectul demnităţii umane, libertatea. Trebuie să asigurăm stabilitatea economico-socială respectând valorile democratice, trebuie să asigurăm stabilitatea macro-economică investind în economie şi, nu în ultimul rând, trebuie să întărim securitatea naţională, consolidând instituţiile statului”, a mai transmis Nicolae Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.