Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Palmă grea pentru Ludovic Orban: Camera Deputaților îi cere să-și retragă afirmațiile despre parlamentari / DOCUMENT

Inquam Photos / Octav Ganea
orban parlament

Liderul Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, i-a trimis luni o scrisoare premierului Ludovic Orban dupa afirmatiile acestuia cu privire la activitatea parlamentarilor.

„Astfel de declarații, pe care le-ați transmis în spațiul public, induc o imagine falsă despre activitatea autoritatii legiuitoare, impunandu-se o restabilire a adevarului in ceea ce privste rolul si activitatea Parlamentului Romaniei. Pentru acesta, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor considera necesar sa va solicite sa faceti rectificarile necesare in privinta declaratiilor dumneavoastra anterioare”, se arata in scrisoare. In toata perioada starii de urgenta Parlamentul a functionat in permanenta, se mai arata in scrisoare.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat vinerea trecută dacă va merge în Parlament pentru a prezenta un raport privind măsurile avute în vedere de Guvern în contextul pandemiei de COVID-19. „Unde să mă duc la Parlament? Că parlamentarii stau acasă şi nasc tot felul de iniţiative legislative în izolare, fără un contact serios. (...) Eu informez periodic cetăţenii privind deciziile pe care le luăm, măsurile pe care le luăm. (...) Când se va relua activitatea parlamentară şi, printr-o procedură parlamentară sau constituţională, voi fi invitat la Parlament, cu siguranţă că voi fi prezent", a răspuns Orban.

SCRISOAREA

"Stimate domnule prim-ministru, în şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor din 27 aprilie 2020 au fost purtate discuţii cu privire la afirmaţiile pe care le-aţi făcut în spaţiul public referitoare la întreruperea activităţilor Parlamentului în perioada stării de urgenţă şi eventuala participare a dumneavoastră la dezbaterile parlamentare după reluarea activităţii parlamentare. Biroul permanent al Camerei Deputaţilor vă informează că, în toată această perioadă, Parlamentul României a funcţionat în permanenţă, atât în comisii şi în plen, fiind, de altfel, o obligaţie constituţională, prevăzută de art. 93 din Constituţia României, republicată. O dovadă elocventă a funcţionării Parlamentului este chiar încuviinţarea, în şedinţă comună a celor două Camere, a stării de urgenţă pe întreg teritoriul României şi, respectiv, de prelungire a acesteia", se arată în documentul semnat de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Potrivit documentului, în toată această perioadă, Parlamentul şi-a desfăşurat activitatea printr-o procedură de dezbatere şi vot electronic la distanţă, cu respectarea întocmai a normelor impuse şi a recomandărilor transmise de autorităţile cu atribuţii în perioada stării de urgenţă.

"Totodată, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor vă reaminteşte faptul că rolul Parlamentului în statul de drept este cel de unică autoritate legiuitoare a ţării, astfel cum este prevăzut în art. 61 alin. (1) din Constituţia României, republicată. Astfel de declaraţii, pe care le-aţi transmis în spaţiul public, induc o imagine falsă despre activitatea autorităţii legiuitoare, impunându-se o restabilire a adevărului în ceea ce priveşte activitatea şi rolul Parlamentului României. Pentru aceasta, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor consideră necesar să vă solicite să faceţi rectificările necesare în privinţa declaraţiilor dumneavoastră anterioare", se mai arată în scrisoare.

 

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.