Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piedone, după conferința lui Cîrstoiu: 'Dă-i, Doamne, mintea de apoi!'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Cristian Popescu Piedone

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la primăria Capitalei, a declarat vineri seară, la Antena 3, după conferința medicului Cătălin Cîrstoiu cu privire la acuzațiile de incompatibilitate care i se aduc, că liberalii au vrut să facă niște jocuri ca Nicușor Dan să rămână edil al Bucureștiului, în detrimentului candidatului susținut oficial de liberali.

„În decursul timpului, în cei 35 de ani ai mei de căsnicie, am avut nu mai puțin de 160 de fini. Unuia dintre ei i-a fost salvată viața de domnul doctor Crîstoiu și nu a știut că este finul meu. N-am apelat la domnia sa, nu am intervenit, am lăsat să-și pună profesionalismul cuvântul și îi mulțumesc pentru acest lucru. În schimb, am mai avut și doi finii care, după investigațiile pe care le-au făcut domnul Crîstoiu le-a spus să treacă și pe altă policlinică pentru diverse consultații.

Astăzi, făcând această declarație în fața Spitalului Municipal și nu în cadrul unei coaliții, probabil că nu și-a găsit locul în politică, cum se vede clar, spunând că n-a fost susținut în perioada asta. Indiferent ce se va întâmpla în perioada următoare, eu sunt o locomotivă care s-a pus pe șine. Exprimându-mi dorința să fiu susținut se pare că liberalii au vrut să facă niște jocuri ca în continuare acest Nicușor Dan să rămână primar al Bucureștiului, susținându-l cu toată tăria. (...) Important e ce preferă electoratul Bucureștiului și electoratul Bucureștiului, vă garantez, s-a săturat de aceeași Mărie cu altă pălărie și a înțeles că politicul trebuie să-și facă politica acolo unde se pricepe”, a declarat Piedone.

Explicațiile lui Cîrstoiu

Candidatul PSD - PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat, vineri, că există o hotărâre a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care spune că nu este incompatibil un manager al unui spital public, medic, care deţinea şi funcţia de manager al unei societăţi comerciale care prestase servicii medicale şi care a avut venituri în mod direct din acestea.

El a susţinut că toţi colegii săi care ocupă funcţii asemănătoare dau consultaţii şi în clinici private.

"Toţi colegii mei care ocupă astfel de poziţii fac astfel de lucruri tocmai pentru a debloca haosul indus în sistemul de sănătate de Ordonanţa 79/2016 a lui Vlad Voiculescu. Toţi colegii mei care fac acest lucru îl fac pentru a debloca un haos indus de o ordonanţă care a introdus nişte măsuri care nu-i mai dau dreptul unui domn sau unei doamne care conduce o secţie, un spital sau e director medical, pentru că aceste funcţii sunt ocupate de oameni care reprezintă ceva în medicină, nu sunt nişte neica nimeni, toţi fac asta, pentru că e nevoie să oferim servicii medicale competente pacienţilor", a susţinut Cîrstoiu.

Întrebat de câte ori a dat consultaţii la Anemona Med, candidatul PSD - PNL a spus: "De fiecare dată când mi-a cerut un pacient sau un coleg, de câte ori a fost nevoie, sunt săptămâni întregi când nu am fost acolo".

El a adăugat că nu dă consultaţii contra cost.

"Doctorii care sunt acolo consultă, au contracte de muncă sau contracte de prestări servicii şi, sigur că da, un pacient când îţi merge acolo, dacă nu are bilet de trimitere, plăteşte consultaţia, dar nu e numai la Anemona Med, asta e peste tot", a afirmat medicul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.