Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele american îndeamnă regimul cubanez să-şi audă poporul, la o zi după manifestaţii antiguvernamentale istorice în Cuba

NBC News
joe biden

Preşedintele american Joe Biden ”îndeamnă regimul cubanez să-şi audă poporul” şi ”apelul vibrant al acestuia la libertate”, într-un comunicat difuzat luni de Casa Albă, la o zi după manifestaţii antiguvernamentale istorice în Cuba, relatează AFP.

Statele Unite îndeamnă regimul cubanez să-şi audă poporul şi să răspundă nevoilor acestuia în acest moment crucial, în loc să se îmbogăţească”, declară Joe Biden.

Noi suntem alături de poporul cubanez, de apelul său vibrant la libertate şi la eliberarea sa de dramatica acaparare a pandemiei şi a unor decenii de reprimare şi de suferinţă economică impuse de regimul autoritarist din Cuba”, denunţă şeful statului american în acest comunicat.

Citește și: Preşedintele mexican a respins orice abordare 'intervenţionistă' asupra situaţiei din Cuba, în urma manifestaţiilor antiguvernamentale

Exasperaţi de criza economică, care agravează penurii alimentare şi de de medicamente şi care a determinat Guvernul de la Havana să întrerupă curentul electric timp de mai multe ore pe zi, mii de cubanezi au ieşit duminică în mod spontan în stradă, în zeci de oraşe şi sate din ţară, informează News.ro.

Manifestanţii au strigat ”Ne este foame!”, ”Libertate!” şi ”Jos dictatura!”.

Este vorba despre o mobilizare fără precedent în Cuba, unde sunt autotizate în general numai adunări ale Partidului Comunist Cubanez (PCC, unic).

Citește și: VIDEO Protest anti-guvern în Cuba: Mii de oameni au ieșit în stradă, scandând 'Libertate' şi 'Jos dictatura'. Președintele a chemat revoluționarii să riposteze

Cubanezii îşi afirmă cu curaj drepturile fundamentale universale. Aceste drepturi trebuie să fie respectate, inclusiv dreptul la a manifesta paşnic şi dreptul la a-şi decide liberi viitorul”, mai subliniază Joe Biden.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.