Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Realizatoare TVR, candidată la alegerile europarlamentare: 'Sunt scoşi magistraţi gata-speriaţi că vor fi anchetaţi disciplinar pentru hotărârile pronunţate'

tvr isi schimba directorii

Luminiţa Velciu, avocat de meserie şi realizatoare a emisiunii Recurs la morală de la Televiziunea Română, critică guvernanții pentru faptul că încearcă să controleze justiția. Într-o scrisoare publică în care îi cheamă pe cetățeni să semneze pentru candidatura ei la Parlamentul European ea se întreabă retoric cum să-și mai facă meseria într-un astfel de context complicat.

Citește și: Două luni până la alegeri - Ce salariu și beneficii au euroaleșii în Parlamentul European

„Prioritatea guvernanţilor de la noi a fost să pună justiţia între paranteze drepte, ca nişte ziduri de fortăreaţă, în spatele cărora dreptatea a devenit o croitorie de lux: se lucrează cu materialul clientului şi se ajustează la comandă.

Cum să mai fac emisiunea Recurs la morală vorbind despre nedreptăţile unui om obişnuit, când judecătorii sunt traşi la sorţi de câte ori au nevoie cei vremelnici? E cam imoral!

Cum să merg să-mi fac meseria de avocat, când instanţele au fost decimate, judecătorii de elită stau cu deciziile de pensionare în buzunar, iar de pe băncile Institutului de Magistratură sunt scoşi magistraţi gata-speriaţi că vor fi anchetaţi disciplinar pentru hotărârile pronunţate?”, a scris Luminiţa Velciu într-o postare pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.