Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul islamic intră tare în atentatul de la Moscova: Puteau fi mai multe victime. Armele atacatorilor au funcționat defectuos

stirileprotv.ro
ISIS

Cei patru autori ai atacului terorist efectuat în urmă cu o săptămână asupra sălii de concerte Crocus City Hall din Moscova, soldat cu cel puţin 143 de morţi, au fugit de la locul atacului după ce unele dintre armele lor automate au încetat brusc să mai funcţioneze, afirmă gruparea jihadistă Statul Islamic (ISIS), care a revendicat atacul, relatează agenţia EFE.

"Funcţionarea defectuoasă bruscă a armelor i-a obligat să părăsească rapid locul, dând startul unei operaţiuni de căutare epuizante la care au participat forţe terestre şi aeriene" ruse, potrivit unui articol apărut în revista săptămânală al-Naba, afiliată ISIS, şi difuzat vineri pe canalele media ale grupării jihadiste.

Aceasta recunoaşte că cei patru autori ai atacului au fost "asediaţi" într-o pădure în timp ce încercau să fugă după atentat. Trei dintre aceştia au primit instrucţiuni să tragă direct cu pistoalele-mitralieră în oamenii aflaţi în sala de concerte, iar cel de-al patrulea să incendieze spaţiul cu bombe şi materiale incendiare pentru "a îngreuna orice operaţiune de salvare", se arată în articol.

"Circa 200 de creştini au fost împuşcaţi înainte ca unele arme să înceteze să funcţioneze, dar ei nu au oprit atacul şi au continuat să-i ucidă pe toţi cei care se aflau în calea lor înainte de a ieşi din sală", mai afirmă autorul articolului, făcând referire la surse din cadrul ISIS neprecizate.

Potrivit acestuia, autorităţile ruse "s-au văzut obligate să acuze adversarii lor din Occident" pentru acest atentat

Rusia este de acord că islamiştii se află în spatele atentatului, dar încă nu a elucidat motivaţia acestuia. Şeful Serviciului Federal de Securitate (FSB), Aleksandr Bortnikov, susţine că serviciile secrete ucrainene şi occidentale ar fi "facilitat" atacul. Cei patru terorişti au fost arestaţi în regiunea rusă Briansk. Potrivit preşedintelui rus Vladimir Putin, ei se îndreptau spre frontiera cu Ucraina, unde li s-ar fi pregătit de partea ucraineană o "fereastră" pentru a trece graniţa.

"Este important să răspundem la întrebarea de ce teroriştii, după crima lor, au încercat să plece în Ucraina? Cine îi aştepta acolo? Cei care sprijină regimul de la Kiev nu vor să fie complici ai terorii şi susţinători ai terorismului, însă apar multe întrebări", a declarat luni preşedintele rus. "Ştim cine a comis această atrocitate împotriva Rusiei şi a poporului său. Ceea ce ne interesează este sponsorul", a adăugat el

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.