Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Baie de sânge în Sudan: 56 de civili au fost uciși și alte 595 de persoane au fost rănite în timpul confruntărilor

sudan

56 de civili au fost uciși și alte 595 de persoane au fost rănite în timpul confruntărilor din Sudan, a transmis la primele ore ale dimineții de duminică Comitetul Central al Doctorilor din Sudan, informează Reuters, transmite Rador.

Anunțul a fost făcut la o zi după izbucnirea confruntărilor dintre armata sudaneză și o forță paramilitară din țară.

Context tensionat în țară

Confruntările au pus capăt unor luni de tensiuni sporite între armata sudaneză și grupul paramilitar Rapid Support Forces (RSF). Aceste tensiuni au întârziat încheierea unui acord cu partidele politice pentru a readuce țara la tranziția sa către democrație, care a fost deraiată de o lovitură de stat militară din octombrie 2021, informează Al Jazeera.

Șeful armatei din Sudan face dezvăluiri explozive: 'Rebelii își pregăteau atacul în avans pentru a captura sediul armatei. Își doreau să comită asasinate!'

Armata nu vrea negocieri

După o zi de lupte grele, armata a lovit o bază aparținând RSF în orașul Omdurman, care se învecinează cu capitala Khartoum, potrivit martorilor, și a exclus negocieri cu forța paramilitară.

În schimb, aceasta a cerut dezmembrarea a ceea ce a numit o "miliție rebelă".

VIDEO - Situația degenerază în Sudan: avion saudit atacat pe aeroport; explozii puternice în capitala țării

Sunetul unor focuri de armă puternice a putut fi auzit pe tot parcursul zilei de sâmbătă în Khartoum și Omdurman, unde armata și RSF au adunat zeci de mii de soldați de la lovitura de stat.

Martorii au declarat că luptătorii din ambele tabere au tras din vehicule blindate și din mitraliere montate pe camionete în luptele din zonele dens populate. Câteva tancuri au fost văzute în Khartoum. Armata a declarat că a lansat atacuri din avioane și drone asupra pozițiilor RSF în capitală și în jurul acesteia.

Puci militar sângeros în Sudan. Marile puteri reacționează fulger la lovitura de stat (video)

Locuitorii au descris scene haotice

"Focul și exploziile sunt peste tot", a declarat Amal Mohamed, medic într-un spital public din Omdurman. "Toți aleargă și caută adăpost".

"Nu am mai văzut astfel de bătălii în Khartoum până acum", a declarat Abdel-Hamid Mustafa, un locuitor din Khartoum.

Explozii și focuri de armă în capitala Sudanului. Palatul prezidenţial, ocupat / Diplomații roagă străinii să nu iasă din case.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.