Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin și-a trimis spionii să localizeze unitățile HIMARS și Bradley, care îi distrug armata - Video

euronews.com
spionaj rusia

Putin a trimis agenți de informații să localizeze sistemele HIMARS și vehiculele Bradley, care cauzează pagube armatei sale. Un spion rus, însărcinat cu transmiterea coordonatelor HIMARS, tancurilor Leopard și vehiculelor de luptă Bradley către FSB, a fost capturat, informează pravda.com.ua.

Vladimir Putin și-a trimis spionii să localizeze HIMARS și Bradley, care îi distrug armata. Ultimul atac de succes al regimentului 14 al Forțelor Armate ale Ucrainei, a distrus sau avariat cu HIMARS cel mai recent complex de recunoaștere de artilerie rusă 1K148 „Yastreb-AV”, un SAM Buk-2 și Buk-3, un obuzier autopropulsat de 152 mm „Giatsint-S” și un radar de contrabaterie.

Sponul rus a fost prins ăn Donețk de Serviciul de securitate al Ucrainei.

Liderul de la Kremlin și-a trimis spionii să localizeze HIMARS și Bradley, care îi distrug armata

Este vorba de un locuitor din Mirnograd care a corespondat pe Telegram cu un reprezentant al FSB din toamna anului 2023, transmițându-i informații despre bazele în care erau staționați soldații ucraineni în luna decembrie.

În mod crucial, spionul, urmând instrucțiunile FSB, a determinat locația unităților Forțelor Armate din Mirnograd și Pokrovsk și le-a marcat pe o hartă pe care a transmis-o reprezentantului FSB.

 

Serviciul de Securitate al Ucrainei a publicat o parte din corespondența dintre spion și ofițerul de legătură rus.

Principalele ținte au fost cartierul general și posturile cheie ale Forțelor Armate ucrainene de lângă Avdiivka, unde rușii au pierdut masiv militari și tehnică militară, potrivit pravda.com.ua.

Rușii erau interesați și de posibile rute pentru deplasarea armelor grele spre linia frontului.

Misiunea specială a agentului s-a concentrat pe sistemele de rachete cu lansare multiplă HIMARS, tancurile Leopard și vehiculele de luptă ale infanteriei Bradley, cărora agentul rus a trebuit să le identifice și să transmită coordonatele.

În urma operațiunii speciale, bărbatul a fost reținut în propria locuință. Telefonul său, pe care îl folosea pentru a fotografia și a coresponde cu FSB, a fost confiscat. Potrivit Articolului 111 din Codul penal al Ucrainei este învinuit de înaltă trădare și este arestat fără cauțiune.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.