Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contracandidatul democrat al lui Hillary Clinton reduce diferența față de rivala sa

Bernie Sanders

Senatorul de Vermont Bernie Sanders a redus diferenta care îl separa de rivala sa Hillary Clinton în cursa pentru învestitura democrata pentru alegerile prezidentiale din noiembrie, un sondaj plasându-l chiar înaintea fostului secretar de stat, noteaza vineri AFP.

Într-un sondaj Wall Street Journal/NBC publicat joi, având o marja de eroare de 3,5 procente, Bernie Sanders întruneste 42% din intentiile de vot ale democratilor la nivel national, fata de 53% cu cât este cotata Hillary Clinton. Într-o luna, el a recuperat însa mai mult de jumatate din decalajul fata de dna Clinton, în urma victoriei clare obtinute în alegerile primare din statul New Hampshire.

Într-un alt sondaj, realizat de canalul Fox News, senatorul de Vermont este plasat înaintea contracandidatei sale, cu 47% din intentiile de vot, cu trei procente în plus fata de dna Clinton.

La începutul anului, aceasta conducea înca, în medie, cu 20 de puncte procentuale.

În statul Nevada, unde sâmbata vor avea loc alegeri primare, unul din putinele sondaje realizate, prezentat miercuri de CNN, îi plaseaza pe cei doi aproape la egalitate: 48% în favoarea lui Hillary Clinton si 47% pentru Bernie Sanders (6 puncte marja de eroare).

Joi, candidatii s-au aflat în Nevada, încercând sa câstige sprijinul alegatorilor hispanici, care formeaza peste un sfert din populatia acestui stat. Hillary Clinton a recurs si la ajutorul sotului sau, Bill, sosit joi la Las Vegas, unde traiesc trei sferturi din locuitorii Nevadei.

Fostul presedinte democrat i-a vizitat la cantina pe angajatii cazinoului Harrah's, unde dna Clinton fusese deja în campanie saptamâna trecuta. În noaptea de miercuri spre joi, candidata a facut un tur în subsolul hotelului de lux si cazinoului Caesars Palace, pentru a se întâlni cu cameristele si a le îndemna sa o voteze sâmbata.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.