Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREXIT Primele reacții de la București: 300.000 de români, afectați de decizia Marii Britanie

brexit

În țară au apărut primele reacții, după rezultatul votului de la referendumul istoric de joi din Marea Britanie în favoarea ieşirii ţării din Uniunea Europeană. Titus Corlățean, Mircea Geoană și Adrian Năstase au comentat pentru Antena 3 decizia britanicilor de a ieși din Uniunea Europeană, dar și cum va afecta decizia lor pe cei aproximativ 300.000 de români din Marea Britanie.

Lovitură de teatru: Britanicii au votat pentru IEȘIREA din UE

Este un moment istoric. Va marca istoria Europei, va marca regulile forței de muncă, va afecta și România. Marea Britanie este principalul contributor al UE și România va primi mai puțini bani. Trebuie să avem o acțiune a Guvernului din România. Regulile forței de muncă se vor schimba și se vor înăspri. Regulile vor fi mai complicate”, a declarat fostul ministru de Externe, Titus Corlățean, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Este o decizie monumentală, o veste care face înconjurul lumii. Reacția piețelor este extrem de severă. Nu-l văd pe Cameron să reziste în funcție.  Pentru Europa este o zi cumplită. Nu a existat așa ceva în Europa. Nu există pericol pentru români. Vor fi decizii destul de complicate. Europa se schimbă”, este de părere Mircea Geoană.

Efectul de bulgăre de zăpadă începe să se vadă. Este clar că și Olanda, care a mai avut astfel de momente, se vor produce astfel de consecințe. Ce este importantă este modificarea hărții geo-politice. Va rămâne o mare forță în Europa, va crește influența Rusiei. Românii de acolo au fost adesea parte a problemei, deși multe dintre contribuțiile lor au fost neglijate. Au fost considerați de multe ori oaia neagă, exemplu negativ. Cred că va avea loc un proces migraționist în sens invers” a spus Adrian Năstase.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.