Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Tudor Popescu nu-l iartă pe Klaus Iohannis: Ce poate să spună despre președinte

ctp cristian tudor popescu

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a calificat drept „nocivă” intevenția președintelui Klaus Iohannis în conflictul dinte ANAF și trustul Intact.

„Este, după părerea mea, această intervenție a domnului Iohannis la fel de nocivă ca atacurile repetate - pe care cu siguranță nu le-am uitat - ale predecesorului său, Traian Băsescu, împotriva televiziunilor din trustul Intact, de la pupitrul Cotrocenilor, deci folosind funcția prezidențială. Acum, ce face domnul Iohannis? E vorba, aici, de exact funcția prezidențială, pe care domnul Iohannis o afectează prin această intervenție. Mai întâi, este dezechilibrată ieșirea domniei sale, ca frecvență a expunerii publice. Trec săptămâni, chiar luni uneori – și se întâmplă lucruri - fără să cunoaștem poziția domnului Iohannis în legătură cu ele. Și acum, dintr-odată, simte nevoia să se pronunțe în conflictul dintre o societate privată și Fisc. Domnul Iohannis nu avea a spune nimic în legătură cu cele întâmplate, era responsabilitatea instituțiilor statului, a justiției, în ultimă instanță, a guvernului”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Citește și: Klaus Iohannis începe să piardă lupta pe Facebook: Potop de jigniri și retrageri de like-uri

„Domnul Iohannis nu a fost de față, nu știe ce s-a întmplat acolo, deci a pierdut un bun prilej de a tăcea, cum o face de obicei. Dacă tot a considerat că trebuie să deschidă gură, ar fi putu să spună: să se aplice legea, nici mai mult nici mai puțin decât prevede ea, dar fără ca libertatea de exprimare a oamenilor care lucrează în trustul Intact să fie blocată în vreun fel. Pentru că nu este vorba de așa ceva, nu există nicio hotărâre, nicio referire la întreruperea emisiei acestor televiziuni. Este vorba doar de confiscarea acestor sedii. Asta era o poziție la care nu am fi avut de obiectat”, a adăugat jurnalistul.

Citește și: Băsescu, lovitură finală pentru Iohannis: ”Ați înțeles? E sluga zăpăciților, a sabotat statul”

Preşedintele a numit „banal motiv administrativ” decizia judecătorească de confiscare a clădirilor în care funcţionează televiziunile familiei Voiculescu.

„Nu pot decât să bănuiesc că este vorba de un calcul politic al domnului Iohannis. Caută voturi și intr-o zonă în care nu avea în mod normal. Dar este un calcul politic prost, pentru că va pierde mult mai mult decât câștigă din acest gest. Și la urma urmei, nu asta ne interesează, ci faptul că a afectat funcția prezidențială și încrederea cetățenilor în ea, prin această intervenție și, mai ales, prin cuvintele pe care le-a utilizat”, a apreciat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Citește și: Un animator de radio și cântăreț român a murit la 36 de ani / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.