Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filiera Oprea-Arafat a decis 'sacrificarea' lui Piedone în Cazul Colectiv/ surse

secret

O dezvăluire cu multe semnificații a fost făcută azi în spațiul public. Cei de la ISU știau de Clubul Colectiv și mai mult... primiseră și solicitare pentru evenimentul la care s-a întâmplat tragedia.

Vezi și: Noi DEZVĂLUIRI despre Raed Arafat: Ce decizie a luat azi-noapte

De ce aflăm asta abia acum? De ce au zburat doar capetele câtorva ”fraieri” de la ISU? Secretarul de stat, Raed Arafat, a dat rău de tot de gard și astăzi aflăm că a mințit. A mințit când ne anunța ritos că nu există nimic la ISU în legătură cu Clubul Colectiv, iar azi aflăm că de fapt era invers. S-a încercat o mișcare de suspendare ca apoi șefii ISU să revină ăe funcții, dar scandalul a izbucnit suficient de tare ca premierul să ceară măsuri ferme.

Vezi și: Dacian Cioloș se implică în scandalul de la ISU: Cerere RADICALĂ

Ce face Arafat pus la zid și cu propriile declarații în față? Că a fost o disfuncționalitate și că nu demisionează... dar că se pune la dispoziția premierului.

Surse politice vorbesc însă de chestiuni mai grave. Sunt informații potrivit cărora ar fi existat o înțelegere Oprea-Arafat prin care să se pună de acord în privința acoperirii ISU și sacrificarea lui Piedone. Astfel surse din cadrul MAI au acreditat ideea chiar din noaptea accidentului că cele mai mari atribuții le-ar fi avut Primăria sectorului 4, totul doar pentru a duce ”focul” în alte zone.

Cum Piedone ”a fost eliminat” mai repede decât se spera jucăria s-a stricat, iar eliberarea edilului i-a pus rău de tot în încurcătură.

Planul inițial ar fi mers pe ideea că Piedone nu va demisiona știindu-se nevinovat... și că astfel scandalul va continua în această zonă. Ce nu știau ei era că Piedone în dimineața în care Ponta a anunțat demisia Guvernul său primarul de la 4 era deja cu demisia srisă și urma să o anunțe în cursul după-amiezii acelei zile.

Vezi și: Ministrul Petre Tobă sesizează DNA

Cuplul Oprea-Arafat ar fi mizat și pe rezistența premierului la presiunile din PSD și sperau ca prin operațiunile de salvare a victimilor aflate atunci în plin vor putea abate atenția de la ISU - ”un serviciu plin de piloși, de incompetenți și de oameni eșuați de la alte arme din MAI, dar și din MApN”, susține un ofițer de rang înalt din cadrul MAI sub protecția anonimatului pentru STIRIPESURSE.RO

Nimeni nu crede că actualul ministru va face ceva. În fapt ”e omul lui Oprea. Are bubele lui și e tras cu ața, așa că nu va mișca decât dacă premierul va sta cu ochii și cu gura pe el. Dacă se va scutura bine mușuroiul de la ISU se vor afla multe. DNA-ul va avea mult de lucru acolo. E o gaură neagră”, mai susține sursa citată.

Vezi și:

Noi IMAGINI ȘOCANTE din clubul Colectiv: Cum cădea tavanul peste tineri / VIDEO 18+

Raed Arafat vorbește despre DEMISIE: Mă pun la dispoziția premierului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.