Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, la Congresul Partidului Socialist din Albania

Liviu Dragnea 2

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a participat sâmbătă, la Tirana, la Congresul Partidului Socialist din Albania, la care au fost prezenţi şi preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, Sergei Stanishev, şi preşedintele Grupului Progresist Socialist şi Democrat din Parlamentul European, Gianni Pittella.

Conform unui comunicat al PSD, întâlnirea a fost găzduită de actualul premier al Albaniei şi lider al Partidului Socialist din această ţară, Edi Rama, în cadrul congresului fiind transmise mesaje de susţinere şi din partea preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, şi a fostului premier laburist Tony Blair. "Liviu Dragnea a transmis, asemeni altor lideri socialişti europeni, sprijinul pe care partidul său îl acordă eforturilor Albaniei de a trece peste toate obstacolele şi de a satisface toate cerinţele necesare pentru a deveni membră a Uniunii Europene", precizează sursa citată.

În cadrul discuţiilor avute cu reprezentanţii partidelor socialiste din Europa, Dragnea a arătat că "stabilitatea macroeconomică a României, recunoscută de raportul de ţară emis recent de Comisia Europeană, demonstrează că implementarea unor politici de stânga produce efecte pozitive imediate, dar şi pe termen mediu şi lung". "Preşedintele PSD a subliniat, în cadrul acestor discuţii, că soluţiile oferite de partidele de stânga la nivel european au capacitatea de a creşte nivelul de coeziune socială, prin reducerea distanţei între grupurile sociale şi prin limitarea unor fenomene precum sărăcia. Liviu Dragnea a susţinut, de asemenea, că statele membre ale Uniunii Europene au nevoie de o viziune de stânga care să sprijine efortul de consolidare a plasei de siguranţă socială", se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.