Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose, certărețul de serviciu de la Palatul Victoria. Premierul este altul

B1.ro
Mihai Tudose

Se fac 3 luni de zile 29 septembrie de la momentul investirii guvernului Tudose și, dincolo de bilanțul nereușitelor, despre care cel mai probabil liderii PSD vor vorbi în termeni de reușite, un alt aspect reușește să iasă în evidență. Și îl are în prim plan chiar pe premierul Tudose: apetența acestuia de a-și critica miniștri, dar absența oricăror măsuri reale de a schimba ceva acolo unde lucrurile nu merg. Să luăm câteva exemple:

1. Liviu Pop

Este, poate, cel mai ineficient și inadecvat ministru al educației din istorie. O istorie care, în cazul său, se repetă. Gafele acestuia și problemele din sistemul de educație sunt atât de mari încât demiterea sa ar fi trebuit să fie un act de decență a unui guvern care se bate cu pumnul în piept că este performant. Lipsa manualelor școlare, manualul de sport și de dirigenție, scandalul interzicerii auxiliarelor, demiterile directorilor pe bandă rulantă, mai este nevoie să continuăm? Cu toate acestea, premierul Tudose, în afara unor luări de poziție la stadiul de glume și ironii, nu a întreprins nici un gest pentru a pune capăt degringoladei de la Educație.

2. Florian Bodog

Preferatul premierului Tudose în ceea ce privește muștruluirea publică. Practic, cu 0 eficiență în ceea e privește activitatea de ministru, Bodog joacă rolul eșarfei roșii agitate în ochii taurului, doar doar să îl întărâte și să atace. Și primul ministru nu ratează nicio ocazie. Legea vaccinării obligatorii, scandalul Magda Vasiliu, exodul medicilor, acum problema licitațiilor pentru vaccinurile anti gripale.

3. Ionuț Mișa

Aici trebuie să venim cu câteva mici amendamente. În mod normal, în orice guvern decent, Ionuț Mișa ar fi deschis cel mult ușa invitaților la ședințele de guvern. Efectul gafelor sale (fără a fi o încercare de scuze pentru Pop și Bodog) se resimt în secunda imediat următoare lansării lor în spațiul public. Pilonul II de pensii, split TVA, decizia comună de Olguța – Mișa privind trecerea la angajați a plății contribuțiilor sunt niște subiecte și decizii lansate în spațiul public care au făcut să o ia lumea razna. Cu toate acestea, suspect de calm și liniștit premier. Care nici măcar în momentul în care Mișa îl minte pe față (vorbim aici de faptul că Mișa obligă universitățile să achite din venituri proprii recuperările salariale pentru profesori cărora le-au fost tăiate veniturile în perioada 2008 – 2011).

Citește și: Marian Preda: Peste interesul național și peste autonomia universitară nu se trece cu bocancii politicii!

Ce rezultă din toate aceste exemple? Că premierul Tudose, în ciuda aerului încruntat pe care îl poartă mereu cu dânsul, nu reușește să treacă deloc peste nivelul de analist politic, comentator avid al greșelilor celorlalți și să se comporte ca un premier. Unul care, dacă chiar dorește să performeze, atunci se înconjoară de oameni care să îl ajute să facă asta. Numai că, spun gurile rele, adevăratul premier al României taie și spânzură din umbră. Și singurii miniștri de care este el preocupat nu sunt în menționările de mai sus.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.