Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții de amploare ale DIICOT: Pe cine au 'călcat' procurorii

DIICOT

Percheziții de amploare ale DIICOT. "La data de 09.12.2015 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime şi Brigazii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au efectuat un număr de 29 percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea la autoritatea vamală a documentelor vamale comerciale falsificate.

Citește și: În loc de DNA, a ajuns la spital! Detalii despre Paul Lambrino: 'L-am resuscitat' / VIDEO

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014-2015, un cetăţean român de origine iordaniană, a iniţiat un grup infracţional organizat în scopul creării unui mecanism de fraudare a bugetului de stat în domeniul mărfurilor importate din China, în sistem containerizat, prin portul Constanta Sud Agigea.

S-a reţinut că importurile au fost realizate pentru mai multe societăţi comerciale de pe raza municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov ocazie cu care au prezentat autorităţii vamale documente comerciale falsificate in vederea diminuării valorilor reale a bunurilor importate, urmată de înregistrarea în contabilitate a facturilor falsificate. Prin această modalitate, autorităţile vamale au fost induse în eroare prin diminuarea taxelor vamale, iar în evidenţele contabile ale firmelor implicate au fost înregistrate facturi fiscale cu valoare mai mica, în scopul diminuării taxelor datorate bugetului de stat.

Citeşte şi: Borcea, adus cu mascaţii la DNA: Cu ce vor să-l 'îngroape' procurorii

În urma verificărilor s-a stabilit că mărfurile astfel importate au fost ulterior comercializate pe piaţa românească. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 1.000.000 de euro. La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Constanţa au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 4 persoane.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie", se arată într/un comunicat de presă al instituției.

Citeşte şi: 'Secretele' lui Dacian Cioloş: A ieşit la iveală declaraţia de avere a premierului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.