Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primaria Sighisoara, condusă de un interimar

primarie

Consilierul local Ionel Gavrila (PNL) a fost ales viceprimar cu atributii de primar în cadrul unei sedinte extraordinare a forului local din Sighisoara, dupa ce viceprimarul Eugen Bândea si-a prezentat demisia din motive personale, iar primarului Ioan Dorin Danesan i-a încetat de drept mandatul în urma unei condamnari definitive pentru fapte de coruptie.

Noul viceprimar a spus în cadrul sedintei extraordinare ca mizeaza pe sprijinul cetatenilor din Sighisoara, însa si pe cel al Consiliului Local, cu care doreste sa se consulte în problemele importante ale orasului.

'Eu va spun din capul locului, o sa am niste principii democratice, în sensul ca o sa va consult în orice problema. Voi conlucra atât cu dumneavoastra cât si cu aparatul Primariei (...) Vreau sa va spun ca preiau mandatul de la domnul viceprimar, cu proiectele existente, cu ceea ce se întâmpla conform bugetului de venituri si cheltuieli aprobat. Eu va promit ca o sa duc la bun sfârsit tot ceea ce se poate duce la bun sfârsit. Este foarte greu pentru mine, pentru ca o sa am un mandat restrictiv, care dureaza 11 luni, dar nu asta conteaza, ci sa slujim cetatenii din Sighisoara, sa avem o altfel de atitudine fata de acestia', a spus viceprimarul Ionel Gavrila.

Acesta a fost ales dintr-un singur tur, obtinând 10 voturi, în timp ce ceilalti doi contracandidati ai sai, Claudiu Pop (UIPS) si Bontea Adrian (PSD) au obtinut 4, respectiv 5 voturi.

În baza Ordinului nr. 311 din 24.11.2014 emis de catre fostul prefect al judetului Mures, Vasile Liviu Oprea, s-a constatat încetarea de drept a mandatului de primar al municipiului Sighisoara a lui Ioan Dorin Danesan din cauza unei condamnari a acestuia la doi ani de închisoare cu suspendarea executarii pedepsei, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Ordinul de încetare a mandatului de primar a fost dat dupa mai bine de un an si opt luni dupa ce Curtea de Apel Târgu Mures l-a condamnat pe Ioan Dorin Danesan (PSD) la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Atributiile primarului au fost preluate atunci de catre viceprimarul Eugen Bândea, cu precizarea 'pâna la organizarea alegerilor partiale locale', însa acesta a demisionat înaintea stabilirii datei alegerilor.

Actualul prefect al judetului, Lucian Goga, a confirmat ca Departamentul National Anticoruptie a solicitat Institutiei Prefectului - Judetul Mures detalii cu privire la modul în care au actionat predecesorii sai - Corneliu Grosu si Vasile Liviu Oprea - în cazul primarului Sighisoarei, având în vedere ca, de la condamnarea acestuia, din 07.03.2013, pâna la data emiterii ordinului de încetare a mandatului, 24.11.2014, a trecut mai bine de un an si opt luni.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.