Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Mihalache acuză o manipulare în legătură cu firma Schweighofer

dan mihalache

În urmă cu șapte ani, actualul şef al cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache, pe atunci deputat PSD de Maramureș, îi atrăgea atenția Ministerului Agriculturii că firma Holzindustrie Schweighofer Sebeș nu este lăsată să își desfășoare activitatea. Acum, gestul lui Mihalache este folosit ca un argument în favoarea ideii că preşedinţia ar avea un interes necurat pentru un Cod Silvic fără limitări pentru marile companii.

Vezi şi: Cum a ajuns numele lui Dan Mihalache lângă Holzindustrie Schweighofer

Aflat în Italia, împreună cu preşedintele Iohannis, Dan Mihalache a oferit o explicaţie pentru interpelarea de acum şapte ani. "Discuţia despre nişte interpelări făcute de mine acum şapte ani, în calitate de deputat, arată de fapt caracterul manipulator al acestei teme şi interesul care există, l-am văzut şi aseară, din partea premierului de a lega preşedinţia în mod artificial de numele Schweighofer. Atunci cred că era vorba de un conflict local, undeva la Poienile de Munte, vă spun sincer că nici măcar nu îmi mai amintesc foarte bine. Am revăzut textul interpelării. Practic, eu puneam o întrebare ministerului de resort. La nivelul administraţiei, noi nu ne-am întâlnit cu firma Schweighofer. Şi dacă ne-am fi întâlnit - ceea ce nu s-a întâmplat pentru că nu au solicitat -, nu văd ce ar fi fost un lucru rău să ascultăm şi o parte interesată, un operator economic până la urmă semnificativ pe o piaţă din România. Dar vă spun încă o dată: e clar o manipulare şi interesele acestei manipulări sau cine stă în spatele ei se vede din ce în ce tot mai tare", a declarat Mihalache.

Vezi şi: EXCLUSIV ONLINE - Firma Schweighofer ameninţă Guvernul din cauza limitării defrişărilor

Firma Holzindustrie Schweighofer a trimis o scrisoare premier, în care ameninţa cu stricarea relaţiilor dintre România şi Austria în cazul în care Codul Silvic nu va fi modificat. Întrebat dacă şi preşedinte a primit o asemenea scrisoare, Mihalache a declarat: "Eu am fost informat de colegii mei că da, eu nu am văzut personal."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.